2019. 03. 29-31. Eger Rally 2019

A téli pihenő után hamarosan kezdetét veszi a hazai rally bajnokság, az első versenyt Eger környékén rendezik. 

Bizony hosszú volt a szünet, hiszen utoljára tavaly novemberben volt ORB futam hazánkban, ahol a teljes mezőnyt láthattuk. Bár ezt követően sokan rajthoz álltak a Mikulás Rally és a Szilveszter Rally szakaszain, de már épp itt lesz az ideje, hogy az Eger Rally hétvégéjén ismét a teljes mezőnyben gyönyörködhessünk. 

Március utolsó hétvégéjén rendezik tehát az évadnyitó futamot, Egerben és környékén, ahol kiváló gyorsasági szakaszokon lehet majd száguldozniuk. Pénteken, (március 29.) a gépátvételt követően 16:40 perctől rendezik a hivatalos rajtceremóniát a Dobó téren, valamint még aznap este megrendezésre kerül egy 4 kilométeres gyorsasági szakasz. 

Szombaton és vasárnap (március 30-31.) további 15 szakaszon láthatjuk száguldani a mezőnyt, összesen 163 gyorsasági kilométeren keresztül. Szombaton Egerbakta, Parádsasvár és Egerszalók környékén, vasárnap pedig Egerszalók, Mátraalmás és Sirok közelében zajlik majd a verseny. Az ORB mezőnye mellett a Historic és a Rally 2 versenyzői is részesei lesznek a versenynek.  

A versenyzők is nagyon készülnek a futamra, hiszen egy szezonnyitó mindig különleges. Az eddigi információk szerint lesznek új szereplők is, sokan új autóval, vagy éppen új csapat színeiben állnak majd rajthoz.    

Részletes információk: www.eger-rali.hu 

, , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?