500 millióval száll be a Toyota az Uberbe

Kezdenek alakot ölteni azok az együttműködések, amelyek nélkül sem az önvezető autók, sem pedig az elektromos autózás nem terjedhet el megfelelően gyorsan. Most a Toyota döntött úgy, hogy 500 millió dollárral beszáll a Uber fejlesztéseibe.

A Uber jelenleg Volvókkal teszteli a rendszereit, mint ahogyan az az elhíresült tragikus baleset utáni botrányból is tudható. Emlékezetes részlet volt ebben az esetben az, hogy a cég kikapcsolta a Volvo életvédelmi rendszereit, ami nagy hiba volt, hiszen – szakértők állítása szerint – ezek akár meg is menthették volna az elgázolt kerékpáros életét.

Arról egyelőre nincs információnk, hogy ez az 500 milliós befektetés vajon azt jelenti-e, hogy a jövőben a svéd-kínai gyártó járművei helyett Toyotákkal fognak-e tesztelni. Anyi azonban tudható, hogy a japán konszern hosszú távú céljai között szerepel egy olyan, teljesen automatikusan közlekeni képes eszköz kifejlesztése, amely embereket vagy csomagokat is képes szállítani, segítséget nyújtva ezzel az időseknek és a mozgásukban korlátozottaknak.

, , , ,

Vélemény, hozzászólás?