60 éves a Mini

MiniExkluzív modellel ünnepli a Mini a 60. születésnapját, melyen különleges külső és belső dizájnelemek jelennek meg. Egyedi megjelenés, gazdag felszereltség, ez vár arra, aki ezt a csemegét választja. 

60 éve mutatták be az első Minit, ami tulajdonságainak köszönhetően világszerte népszerű lett. A kerek évforduló előtt tisztelegve mutatnak most be egy olyan modellt, ami igazán kifejezi az autó brit eredetét és karakterét. 

Az sokak számára világos, hogy a Mini nem csupán egy kicsi autó, sokkal több annál. Ez egy életérzés. Az már a kezdetekkor az egyik fő szempont volt, hogy nem egy szürke, egyszerű mini autót akartak csinálni, hanem egy olyan gépet, ami akár a versenypályákon is megállja a helyét. Nos, ez sikerült is, elég csak az 1960-as években a Monte Carlo Rallyn elért eredményeire gondolnunk.  

Hogy mivel lehet az új modell külsején ezt a legjobban kifejezni? Persze, hogy a színnel. A híres British Racing Green színnel. Természetesen nem csak ebben az egy színben lesz majd kapható, de talán ez az, ami az egyik legkifejezőbb eleme az ünnepi példánynak. Ahogy azt már egyéb Mini modelleknél láthattuk, a tetőhöz és a tükörházhoz itt is választhatunk eltérő színeket. (fehér, fekete)  

A képeken látható 17 colos kerekek szintén különlegessé teszik az kivételes paripát. De az egyedi elemek sorának ezzel még nincs vége. A születésnapra emlékeztető 60-as „logó” kívül-belül több helyen is feltűnik az autón. Így az oldalán az indexek fölött, a küszöbökön, a motorháztető egyedi csíkjain, vagy épp a kormányon. A beltér is azonnal jelzi, hogy valami exkluzív autóval állunk szemben, a sportos bőrkormány, a sportos ülések, és az egyéb kiegészítők is ezt hivatottak hangsúlyozni. Még a hátsó lámpába is jutott egy kis extra tisztelgés a Union Jack kialakításban pompázó világítással.  

Az szóban forgó modell három- és ötajtós kivitelben is kapható lesz. A motorpalettán pedig négy változat szerepel majd két benzines, valamint két dízel motor képében, 136 és 192 lóerő közötti teljesítményekkel.  

A különleges ünnepi kiadás a hírek szerint márciustól lesz elérhető.  

, , , ,

Vélemény, hozzászólás?