A Bugatti is felfüggeszti a gyártást

A franciaországi Molsheimben a koronavírus járvány miatt ideiglenesen bezárt a gyár, Stephan Winkelmann elnök pedig köszönetet mondott az alkalmazottaknak és az orvosi támogató személyzetnek.

A Bugatti 2020. március 20-tól felfüggeszti sportautóinak gyártását Molsheimben. Az európai kormányok által a COVID-19 világjárvány elleni küzdelem érdekében végrehajtott különféle szükséges rendeletek lehetetlenné teszik a gyártási és a tartalék alkatrészek ellátási láncának működtetését. Ezen túlmenően az utazási korlátozások miatt szinte lehetetlen a kész járműveket átadni a tulajdonosoknak.

A Bugatti mindezek ellenére támogatja az európai kormányok által meghozott rendeleteket, valamint az egészségügyi szakértők ajánlásait is.

„Ma úgy döntöttünk, hogy a gyárunk felfüggeszti a termelést, hogy megvédje munkatársainkat és lassítsa a COVID-19 világjárvány terjedését.” – mondta Stephan Winkelmann, a Bugatti elnöke. „Ebben a szélsőséges helyzetben társadalmi felelősségvállalásunk megköveteli, hogy ilyen drasztikus lépést tegyünk. Számunkra a személyzet és családjuk, ügyfeleink, üzleti partnereink és beszállítóink egészsége kiemelt prioritást élvez.”


Az elmúlt hetekben már betiltották az üzleti utazást. A homeoffice kibővítése révén, ahol csak lehetséges, a legtöbb alkalmazott már néhány napig otthonról is dolgozik. Most azoknak a munkavállalóknak kell otthon maradniuk, akik közvetlenül az autókkal dolgoztak.

„Az elkövetkező napokban és hetekben továbbra is szorosan figyelemmel kísérjük a francia, és a németországi fejleményeket, hogy gyorsan reagálhassunk a változásokra. Amint a helyzet megengedi, minden alkalmazott visszatér a szokásos munkahelyére. Addig remélem, hogy az alkalmazottak és a Bugatti rajongók egészségesek maradnak ”- fejezi be Stephan Winkelmann.

A Bugatti nem egyedi példa, az autógyárak többsége már Európában lehúzta a rolót, legtöbbször a munkatársak egészségére hivatkozva. Ugyanakkor nyilvánvaló, hogy a beszállítók által késve vagy egyáltalán nem biztosított alapanyagok és alkatrészek nélkül senki nem képes működni, de nyilván sokkal jobba hangzik mindez, hogy az egészségügyi okokra hivatkoznak.

, , , ,

Vélemény, hozzászólás?