A kabriók királya: Bentley Continental GT Convertible

Bentley Continental GT Convertible2018 év vége van, beköszöntött a tél, szinte országszerte havazik. Teljes öngólnak tűnik ilyenkor egy kabrióról írni, de ez annyira gyönyörű, hogy nem lehet mellette szó nélkül elmenni.  

Luxus, elegancia, kifinomultság, gazdagság. Talán mindenkinek ezek a szavak jutnak először eszébe, amikor meghallja a Bentley nevet. Nem csoda, hiszen az eddig megismert autóikra az előbb felsorolt jellemzők maximálisan igazak, nincs ez máshogy a Bentley Continental GT Convertible, vagyis a kabrió esetében sem. 

A Continental GT önmagában is gyönyörű, a kabrió pedig talán még ezt is felülmúlja. Az szépsége mellett természetesen a technika sem elhanyagolható. A 6.0 literes W12-es motor 626 lóerővel és 900 Nm nyomatékkal rendelkezik, melyhez egy nyolcfokozatú, duplakuplungos automata váltót társítottak. A fenti adatok ismeretében nem meglepő, hogy 3,8 másodperc alatt képes 100 km/h-ra gyorsulni, végsebessége pedig bőven 300 fölött van.  

Sokáig lehetne sorolni, hogy az autó mit tud, milyen biztonsági, vagy vezetést segítő rendszerekkel van felszerelve. Kezdve talán azzal, hogy a tető nyitása-zárása 19 másodpercet vesz igénybe, és a művelet 50 km/h-s sebességig menet közben is végrehajtható. Folytatva azzal, hogy az ülésekben elhelyezett nyakmelegítő halkabb és melegebb lett, vagy azzal, hogy 17 egészen különleges színben rendelhető. De ez az autó nem csupán erről szól. Mindenki tudja, hogy ami manapság luxusként, extra felszereltségként létezik a piacon az ebben benne van. Ahogy pedig mondani szokták: egy kép többet mond ezer szónál, ezért összeállítottunk egy galériát, melynek segítségével gyönyörködhetünk a Bentley legfrissebb modelljében. Jó szórakozást! 

, , , , ,

Vélemény, hozzászólás?