A Porsche már a nyárra készül

Porsche 911 kabrióNem sokat pihent a Porsche, erősen kezdik a 2019-es évet. A kabrió szezonra már elérhető lesz az új 911 nyitott változata. 

A 911-es kabriónak már nagy hagyománya van, hiszen az első ilyen modellt 1981-ben mutatták be Frankfurtban, az első ügyfeleknek szánt változat pedig már 1982-ben le is gurult a gyártósorról. Ettől kezdve ez – mondhatni – meghatározó része a német gyártó kínálatának, népszerűsége pedig megkérdőjelezhetetlen.  

A nyitott tető ellenére az autó hátulján is sikerült teljesen megőrizni az igazi Porsche jellemvonásokat. A nyitható vászontető működtetése akár 50 km/h-s sebességig menet közben is történhet. Az elektronikának csupán 12 másodpercre van szüksége ahhoz, hogy a tetőt lenyissa, vagy éppen bezárja.  

Az új 911 kabrió lelke a már ismert 3 literes, turbós, hathengeres boxermotor, ami 450 lóerő és 530 Nm nyomaték leadására képes. Az autó természetesen a Carrera S és a Carrera 4S hajtásainak megfelelően elérhető lesz hátsó- és összkerékhajtással is. A gyorsulási adatok tekintetében nincs meglepetésre okot adó szám, a csak hátul hajtó változat 3,9 másodperc alatt (Sport Chrono csomaggal 3,7), míg az összkerekes verzió 3,8 másodperc alatt (Sport Chrono csomag esetén 3,6) éri el a 100 km/h-s sebességet. Mindkét autó végsebessége 300 km/h fölött van, ami szintén nem meglepő. A Porsche Active Suspension Management futóműnek, valamint a jobb súlyelosztásnak köszönhetően menettulajdonságai, stabilitása még jobb lett. 

Nos az autó valóban kívül, belül gyönyörű, de beszéljenek inkább helyettünk a képek, melyeket az alábbi galériában találhattok: 

, , ,

Vélemény, hozzászólás?