Az év autója 2019: Jaguar I-Pace

Minden évben nagy érdeklődés fogadja a szakmai zsűri döntését, hogy melyik márka, melyik modellje nyeri el az év autója címet. Lássuk idén ki lett a győztes! 

Tavaly novemberben mi is hírt adtunk róla, hogy melyik az a hét autó, amelyik a döntőbe került. Az erről szóló cikkünkben az alábbi link segítségével olvashatjátok a döntősök listáját.( https://carportal.hu/ev-autoja-2019-ime-a-dontosok/ ) Voltak benne izgalmasak, kevésbé izgalmasak, de már akkor körvonalazódni látszott, hogy nagy csata lesz az első helyért. Mert itt leginkább csak a győztes számít. Abból pedig csak egy lehet.   

Idén a dicsőség a Jaguáré lett, hiszen az I-Pace nyerte az év autója címet. A szigorú pontszámítási rendszer eredménye az lett, hogy a Jaguar, valamint az Alpine A110 250-250 pontot kapott. A harmadik helyezett a Kia Ceed lett, alig három ponttal lemaradva tőlük. 

 Az első hely sorsa tehát nem dőlt el azonnal, pontegyenlőség alakult ki. Ebben az esetben a szabályok szerint az az autó győz, amelyiket a legtöbb zsűritag rangsorolta az első helyre, így lett tehát a Jaguar tisztán elektromos modellje az abszolút győztes.  

, , , ,

Vélemény, hozzászólás?