Bemutatkozik a következő Lamborghini: Huracán EVO

Huracán Evo néven mutatkozik be a soros Lamborghini, ami részben új dizájn elemeket, új aerodinamikai fejlesztéseket, valamint izgalmas technikai megoldásokat kapott. 

Annak ellenére, hogy hazánkban nem sok fut belőle, azt hiszem a Lamborghini nagyságát, értékeit, leginkább jellemző tulajdonságait senkinek sem kell túlzottan részletesen bemutatni. Amikor meglátunk egyet azonnal tudjuk, hogy mivel is állunk szemben. A formája gyönyörű, ereje fergeteges, tudása elképesztő, az ára pedig legalább annyira félelmetes, mint az összes többi, eddig felsorolt tulajdonsága.  

Az új Huracán alapja a Performante volt. A dizájn terén bekövetkezett változások mögött természetesen nem, vagy nem csak az esztétikai motivációt kell keresni. Minden egyes milliméternek, gondosan átrajzolt vonalnak, megváltoztatott formának jelentősége van az aerodinamika szempontjából, hiszen egy ilyen erős autónál már ez is (részben) meghatározza a kezelhetőséget és a stabilitást. Az új lökhárítók, nagyobb légbeömlők, aerodinamikai elemek mind ezt a célt szolgálják. A Huracán EVO hátulja a szélességével, markáns elemeivel, magasra emelt kipufogóival egy igazi versenygép képét mutatja. Mindezek segítségével fokozták a leszorítóerőt, ami így még hatákonyabb lett.  

Motorja 5,2 literes, V10-es erőforrás, amely 640 lóerő és 600 Nm nyomaték leadására képes. Már ezek a számok is nagyon beszédesek, a sornak azonban itt incs vége, elég ha csak a gyorsulási adatokra pillantunk. A legújabb Lamborghini 2,9 másodperc alatt éri el a 100 km/h-t, de a 200-ra történő gyorsulásra is csupán 9 másodpercre van szüksége. Végsebessége 325 km/h, ami szintén nem kevés, azt is figyelembe véve, hogy egy 1422 kg-os tömeget kell ilyen eredményekkel mozgatnia.  

Az egyik legnagyobb változás, hogy az autó nem rendelkezik összkerék-hajtással. Joggal merül fel a kérdés, hogy normális és biztonságos dolog-e az imént említett 640 lóerőt pusztán a hátsó kerekekre pakolni. A válasz igen, hiszen a mérnökök erre is hoztak megoldást. Összkerék-hajtás helyett hátsókerék kormányzás dolgozik az autóban, kiegészülve egy sor olyan elektronikával, szabályozóval, (pl: aktív nyomatékvektor-szabályozás) ami tökéletes stabilitást és biztonságot eredményez akár 300 km/h fölötti tempónál is. Az LDVI rendszer tehát okosan, egységben gondolkodva teszi a dolgát. A pilóta három vezetési mód között is választhat: Strada, Sport, Corsa módok állnak rendelkezésére.  

Akinek mindez nem elég, akár telemetriai kiegészítőkkel is rendelheti az új Huracán EVO-t. 

, ,

Vélemény, hozzászólás?