Bemutatkozik a teljesen új Peugeot 208

A franciák most leleplezett autója új külsővel, új hajtással, okos megoldásokkal jelenik meg hamarosan a nagyközönség előtt.  

Már napokkal ezelőtt több helyen megjelentek az idő előtt kiszivárgott képek az új Peugeot 208-ról, melyeken azonnal látható volt, hogy alaposan átalakult az autó.  

A CMP platformra (Common Modular Platform) épülő modell külseje minden tekintetben markánsabb, megjelenése határozottabb lett. A súlya 30 kg-ot csökkent az elődjéhez képest, sőt valamivel hosszabb, és szélesebb is lett. Mind az eleje, mind pedig a hátulja alapján első ránézésre is azonnal felismerhetőek a Peugeot jegyek, és nem csupán a jelvények miatt. A lámpák formája, a hűtőmaszk, az oldalvonalak és a hátsó rész is modern megjelenést kölcsönöz az autónak, a GT és GT line változatok is egészen kívánatosak. 

Technika 

Az új formaterven és megjelenésen túl természetesen a technika is alaposan átalakult. A hagyományos motorok mellett megjelenik a tisztán elektromos hajtással ellátott változat is, amely külön jelölést is kapott e208 néven. Ennek a változatnak a lelke egy 50 Kwh-s akkucsomag, valamint egy villanymotor, ami 136 lóerő és 260 Nm nyomaték leadására képes. A hatótávot a gyártó 340 kilométerben adja meg.  

A hagyományos motorok tekintetében mind a benzines, mind pedig a dízel változat megjelenik a Peugeot 208 kínálatában. Láthatóan ők is arra az álláspontra helyezkednek, hogy szeretnék kiszolgálni a dízelmotorral szerelt autókra vágyók igényeit, de már ők sem ezt a vonalat kívánják erőltetni. Az egyetlen dízel változat a négyhengeres, 1,5 literes Blue HDI motor 100 lóerő leadására képes, és egy hatfokozatú manuális váltót kapcsoltak hozzá.  

A benzines palettán már nagyobb lesz a válogatási lehetőség. Az alap kivitel az 1,2 literes 75 lóerős verzió lesz, ötfokozatú manuális váltóval, de megjelennek majd a 100 és a 130 lóerős benzines modellek is.  

A biztonság és a vezetést segítő rendszerek terén sem vall szégyent a kis Peugeot. Természetesen benne is elérhető lesz többek között az adaptív tempomat, sávtartó rendszerek, parkolást segítő rendszer, táblafelismerő, és a holttér figyelő is.  

Az új Peugeot 208 hivatalos bemutatására a Genfi Autószalonon kerül sor, forgalmazása a hírek szerint ősszel kezdődhet majd.  

, , , , ,

Vélemény, hozzászólás?