Corolla és Corolla Touring Sport Párizsban

Corolla és Corolla Touring SportA Toyota sem tétlenkedett a genfi autószalon óta, számos újdonsággal és érdekességgel érkeztek Párizsba, hogy itt mutassák be a teljesen megújult Corolla modelleket, valamit egy új hibrid verziót is kínálnak a motorpalettán.  

A napokban megtörtént tehát az új Toyota Corolla valamint a Toyota Corolla Touring Sport, vagyis a Corolla kombi verziójának leleplezése. A TNGA (Toyota New Global Architecture) platformra épülő autók karosszériája merevebb de egyben könnyebb is lett a hatékony mérnöki megoldásoknak köszönhetően. Méreteit tekintve a Touring Sport 2,7 méteres tengelytávolságával hiba nélkül tudja majd pótolni az Avensis kombi változatát, a tágasabbá vált hatchback verzió pedig az Auris utódjaként kínál majd megfelelő teret utasainak.  

A Touring Sport kifejezetten az Európai piacra készül, nem titkoltan azzal a szándékkal, hogy a flottaértékesítésben törjön borsot a konkurencia orra alá. A Toyota mindig büszke volt arra, hogy odafigyelt ügyfeleire és reagált azok visszajelzéseire. Új fejlesztéseikkel azokat is el kívánják érni, akiknek esetleg az előző hibrid modellek nem nyújtottak kellő erőt, dinamikát a hétköznapi vezetésben, ezért döntöttek úgy, hogy egy erősebb motort is kínálnak a jövőben. 

Motorkínálat 

Aki a dízel egységeket kereste a Toyota színpadán annak bizony csalódnia kellett, hiszen egyetlen ilyen opcióval sem kínálják az új Corollát. Mint ismeretes már évek óta a hibrid hajtások irányába koncentrálnak és fejlesztenek, nincs ez máshogy most sem. Egyetlen hagyományos benzinmotor szerepel a kínálatban, az 1,2-es turbós változat 116 lóerővel. Ezen kívül választhatjuk az 1,8-as hibridet 122, valamint az új 2.0 literes hibridet 180 lóerővel.  

A hajtásokon és a motorváltozatokon kívül természetesen a külső és belső dizájnra is nagy hangsúlyt fordítottak. A hatchback markánsabb vonalai mellett a Touring Sport inkább a karcsú de sportos vonulatot képviseli, ez utóbbi formájában és méreteiben is az Avensis kombi verziójára emlékeztet. A beltér tágas, modern teret ígér melyben természetesen a minőségi anyaghasználat dominál, az újragondolt ülések pedig jobb testtartást eredményeznek, melynek köszönhetően a vezetés még kényelmesebb lesz. A csomagtartó méretei a más-más kapacitású akkucsomagok miatt eltérőek lesznek, de nem meglepő módon a kombi változat kínálja majd a legnagyobb helyet a maga 598 literével.  

Az autó elől MacPherson hátul multilink rendszerű futóművel rendelkezik, valamint egy különleges, adaptív lengéscsillapító (Adaptive Variable Suspension) is elérhető lesz benne.  

A Corolla és a Corolla Touring Sport forgalmazása várhatóan 2019 tavaszán veszi majd kezdetét.  

, , , , ,

Vélemény, hozzászólás?