Elloptak egy 1,9 millió dolláros Mercedest

Dunát lehet rekeszteni sajnos azokkal a Facebook posztokkal, amelyekben az elkeseredett tulajdonosok eltűnt autóikat keresik, ám a Remi Dragen fotós által nemrég közzétett poszt egy elég extrém autó megtalálását reméli. 

A majd’ kétmillió dollárt érő, 1955-ös évjáratú egyedi Mercedes 300SL Coupe egy Nürburgring melletti szálloda őrzött parkolójából tűnt el. A sportkocsit könnyű azonosítani, hiszen teteje csapott, és a fejtér megnövelése érdekében a sirályszárnyas ajtók tetőben folytatódó részét kidomborították. Ezen kívül ritka még az integrált lökhárítók és a beltere miatt is.

A tulajdonos attól tart, hogy mivel az autó pont az egyedi mivolta miatt nem értékesíthető ebben a formában a feketepiacon, inkább szétszedik, és alkatrészenként adják majd el, ami hatalmas veszteség lenne.

A Facebook kommentek között hamar felmerült az is, hogy az egész csak egy megrendezett színjáték, és arra szolgál, hogy az autó soha nem látott publicitást kapjon a sajtóban, és mikor „megtalálják”, akkor magasabb áron lehessen eladni. Persze ha csak a kocsi érdekeit tartjuk szem előtt, akkor ez utóbbi lenne talán a legjobb forgatókönyv.

, , , ,

Vélemény, hozzászólás?