Érkezik az új Porsche Macan S

Porsche Macan SNéhány évvel ezelőtt a Cayenne kisebb testvéreként jelent meg a piacon a Macan, amely idén több frissítést is kapott. Lássuk milyen lett az izmosabb Macan S verzió. 

A Porsche Macan sikeres modell lett, az eladási számok 350.000 fölött járnak. A gyártó elérkezettnek látta az időt, hogy egy frissítésen essen át a modell, most pedig azt is megtudhattuk, hogy mit tud a Macan S.  

A külső dizájnt tekintve szinte alig módosult, ő is megkapta a facelift változtatásait, többek között a 3D hátsó fénycsíkot, ami a Led technológiás lámpákat köti össze, valamint az első fényszórók is alapáron Led technológiával érkeznek. Természetesen rendelhető hozzá a PDLS, vagyis a Porsche Dynamic Light System is, némi felárért cserébe.  

Technika

Az izgalmas dolgokat inkább a motorháztető alatt találjuk. Az autó lelke egy új fejlesztésű 3.0 literes, V6-os, turbós benzinmotor, amit benzines részecskeszűrővel is elláttak. Az erőforrás 354 lóerővel rendelkezik, nyomatéka pedig 480 Nm lett, tehát 14 lóerővel és 20 Nm-rel tud többet elődjénél. A Sport Chrono csomaggal a 0-100-as gyorsulást 5,1 másodperc alatt tudja teljesíteni, ami a tömegét is tekintve nem rossz érték, végsebessége pedig 254 km/h.  

A Porsche mindig is híres volt kiválóan hangolt futóművéről, nincs ez máshogy a Macan S esetében sem. Az első felfüggesztés bizonyos elemeit alumínumra cserélték, kormányzása, irányíthatósága még precízebb lett. Rendelhető hozzá aktív lengéscsillapító rendszer, valamint állítható magasságú légrúgózás is, az összkerékhajtás pedig alapból nagyobb biztonságot ad minden Macan modellnek.  

A fékeket sem hagyták érintetlenül, az első féktárcsák nagyobbak lettek, valamint új fékbetétet is kapott az autó, de kerámia fékrendszerrel is rendelhető lesz, ami még nagyobb fékhatást eredményez majd.  

A beltér a képeket elnézve mondhatni szokásos Porsche. Kifinomult dizájn, kellemes környezet, minőségi anyagok. A központi kijelző már 10,9 colos full HD érintőképernyővel rendelkezik. Alapáron kaphatjuk meg a Porsche Connect Plus csomagot is, a Wi-Fi hotspot, valamint az ezekhez kapcsolódó online szolgáltatások pedig még kényelmesebbé teszik az életet az új Porsche Macan fedélzetén.  

Aki még többet akar természetesen rendelhet hozzá GT sportkormányt, ami a 911-ből már ismerős lehet, valamint a Sport Chrono csomaggal is tovább vadítható az autó. 

, , , ,

Vélemény, hozzászólás?