Év közepén érkezik a megújult Ford Ranger

Ford RangerA Ford azt ígéri, hogy ez a modell takarékosabb, erősebb és okosabb lesz az elődjénél, ami egyébként az eladási statisztikákat tekintve nagyon szépen teljesített. 

Igen, egy pillanatra még nyúljunk vissza az elődhöz, mert az valóban jó számokat hozott a konkurenciával szépen ellátott kategóriában. 2018-ban 51.500 Ford Ranger talált gazdára Európában, ami azt jelenti, hogy 15 %-kal többet értékesítettek belőle, mint 2017-ben. Ennek okán érthető, hogy az idén piacra kerülő modellhez is nagy reményeket fűznek.  

Külső változásait figyelve az első, ami feltűnhet, hogy új lett a lökhárító és a hűtőmaszk formája is változott. A színvilág is kibővült, hiszen az új Ranger két teljesen új színben is rendelhető lesz. A markáns orrhoz remekül illeszkedő fényszórók xenonnal érkeznek, valamint LED technológiás nappali menetfény is megtalálható lesz benne.  

Funkcióját tekintve ez az autó leginkább „munkagépként” kell élje az életét, de a Ford a kényelemről sem feledkezik meg, még ebben a kategóriában sem. A beltér kényelméhez természetesen kétség sem férhet, de a felfüggesztés átdolgozásával ez a kényelem a menetteljesítményben is jelentkezik.  

Motorok, technika

A motorkínálatban több opció áll rendelkezésünkre. A legerősebb változat a 2.0 literes, biturbós kivitel, ami 213 lóerő és 500 Nm nyomaték leadására képes. A jelenlegi 3.2 literes TDCI változathoz képest ez 13 lóerő és 30 Nm növekményt jelent.  

Aki azonban úgy gondolja, hogy beéri „szerényebb” teljesítménnyel is, az választhatja a 2.0 literes, turbós 130 vagy 170 lóerős változatot is. A bevezetőnkben szereplő takarékosság is szerepet kap az új modell esetén, hiszen az egyes variánsok 4-9 %-kal fogyaszthatnak kevesebbet az elődhöz képest.  

Az új Ford Ranger hatsebességes manuális, vagy hétfokozatú automata váltóval lesz kapható, de ez utóbbi csak a két erősebb motorvariánshoz rendelhető.  

A biztonsági rendszerekkel és felszerelésekkel jól ellátott modellben megtalálható lesz többek között a gyalogosfelismerő rendszer, táblafelismerő, sávtaró és sávelhagyásra figyelmeztető rendszer, adaptív tempomat is.  

Rendelhető lesz hozzá továbbá Wi-Fi hotspot is, valamint egy alkalmazás segítségével számos dolgot akár a telefonunkon keresztül is intézhetünk. Így információt kaphatunk az autónkról, ellenőrizhetjük az olajszintet, vagy akár a guminyomást is, de abban is segítségünkre lehet a rendszer, hogy egy zsúfolt parkolóban könnyebben találjunk rá az autónkra.  

, , , , ,

Vélemény, hozzászólás?