Ez sem a downsizing jegyében készült: Hyundai Palisade

Hyundai PalisadeLos Angelesben tartották a Hyundai legújabb nagytestűjének nemzetközi bemutatóját. A helyszín érthető módon nem véletlen, hiszen Amerikában van igazán nagy kereslet az ilyen vagy ehhez hasonló hatalmasságokra. 

Amerikában mindig is kedvelték a nagyobb autókat, rendkívül népszerűek a terepjárók, truck-ok, SUV-k, és ezek minden változata. A Hyundai sem akar lemaradni a konkurenciától, hiszen hatalmas piacról beszélünk, ahol a torta bármely szeletét érdemes megszerezni, így született a Palisade. 

Méreteit tekintve bármely konkurensével felveszi a versenyt, sőt. Az autó majdnem öt méter hosszú, tengelytávolsága pedig 2,9 méter. Ezen persze nem csodálkozunk, mivel nem egy alig használható, mindenhol kevés térrel rendelkező, harmadik (kamu) üléssorral csábító autóról van szó. Van itt hely mindennek. Amennyiben a harmadik üléssor le van hajtva a csomagtér 1297 literes, annak használata esetén is marad még 510 liternyi hely a bőröndöknek, dobozoknak kutyáknak, golftáskának, vagy aminek csak akarjuk.  

Megjelenését vizsgálva bármely oldalról nézve tekintélyt parancsoló lett, pontosan illeszkedik majd az amerikai szemek számára már megszokott formákhoz. Elől a hatalmas maszk és a vékony fényszórók mellett hangsúlyos szerepet kaptak a függőlegesen álló kiegészítő lámpák. Ugyanez a függőleges lámpatest elhelyezés jelenik meg a hátulján is, ami a megszokott forma ellenére jól felismerhetővé teszi majd a többi nagytestű között.  

A beltér dizájnját úgy alakították ki, hogy az ötvözze a kényelem és a relaxáció ézését, tágas környezetet teremtve az utasoknak. A praktikumot szolgáló felszerelések tárházát találhatjuk az autóban, elég csak a könnyedén, gombnyomásra működtethető üléssorokra, a hét darab USB csatlakozóra, vagy a 16 pohártartóra gondolni.  

Egy ekkora test megfelelő mozgatásához kell az erő, nem is kevés. Motorja egy 3,8 literes V6-os erőforrás, amely 291 lóerő leadására képes, és 355 Nm-es nyomatékkal rendelkezik. Az erő beosztásában egy nyolcfokozatú automata váltó segíti a motort.  

Az új Hyundai Palisade természetesen a legmodernebb biztonsági és kényelmi extrákkal is rendelkezik, már alapáron is számtalan biztonségi rendszer jár hozzá. 

A gyártása Dél-Koreában lesz, az amerikai piacon várhatóan 2019 nyarán jelenik majd meg. Európai bevezetéséről eddig nem szólnak a hírek, de nem csodálkoznánk rajta ha ez a Hyundai egyáltalán nem, vagy nem ebben a formában kerülne az öreg kontinensre.  

, , , ,

Vélemény, hozzászólás?