Ez ütős lesz: Volkswagen Golf GTI TCR

Volkswagen Golf GTI TCRA nagy múltra visszetekintő, jelenleg a hetedik generációnál tartó Golf mindig is sikeres volt a vásárlók körében, a GTI modellek pedig szintén hamar népszerűek lettek. Most valami még izgalmasabbal álltak elő. 

A TCR sorozatban hamar letette a névjegyét a Volkswagen, a versenypályákon aratott sikerei megkérdőjelezhetetlenek. Nos, ha valaki, akkor ők biztosan tudják a siker recepjét, most pedig mi is belekóstolhatunk egy utcai kivitel formájában. Lássuk tehát, hogy mivel száll be a német gyártó a hot hatch-ek között zajló öldöklő küzdelembe. 

Az autó már első ránézésre is egészen izgalmas, külső megjelenésében egy ízig-vérig sportautót láthatunk. A 18 colos kerekek, a légterelők, a küszöbök, a hátsó tetőspoiler és a diffúzor a két kipufogóval együtt azonnal jelzi, hogy itt valami különlegességgel állunk szemben. A beltérben is minden azt sugallja, hogy rajthoz állhatunk, ám ez a sportosság nem nyomasztó, inkább finoman igazodik a külső dizájnhoz. A sportos ülések, sportkormány, amelyen a körmányközép is meg lett jelölve, a piros-fekete színek határozzák meg a beltér dinamikus jellegét.  

Persze nem minden a kinézet, hiszen ettől aligha lesz egy autó kellően gyors, és alkalmas arra, hogy megfelelő élvezetet nyújtson akár egy hétköznapi „feszesebb” tempónál, akár egy pályanapon. Ennek érdekében az erő és a technika is olyan, ami az imént felsorolt „haladásra” maximálisan alkalmassá teszi a Golfot. 

Az autó lelke egy 290 lóerős benzinmotor, ami már önmagában egy meggyőző adat, hiszen 45 lóerővel tud többet, mint a GTI Performance kivitel. Ennek segítségével könnyedén éri el a 100 km/h-s sebességet 5,6 másodperc alatt. A végsebessége alapból 250 km/h, de ez – csomagtól függően- akár 260-ra is emelhető. A kanyarokból történő jobb kigyorsítás érdekében zárható első differenciálművet is kapott, ami csak fokozza az élményt, és persze a biztonságot. A szóban forgó TCR változat egy hétsebességes duplakuplungos automata váltóval lett ellátva, ami segíti a pilótát az erő megfelelő elosztásában.  

A Golf GTI TCR németországi alapára 38.950 euró, ami nyilván még megfejelhető az extrák listájának kibővítésével.  

, , , , ,

Vélemény, hozzászólás?