Frissítve szeretnék népszerűbbé tenni: Ford Mondeo 2019

Ford MondeoElérkezettnek látta az időt a Ford, hogy átszabja a Mondeot. A külső és a beltér módosulásai mellett természetesen a technika is változik. Lássuk mik a főbb újdonságok! 

Az autóipar bizony kegyetlen világ. A legnagyobb játékosok figyelme soha nem lankadhat, mindig elő kell állni valami újdonsággal. Aki ezt nem teszi az csak szalad az eladási mutatók és a konkurencia után. A Mondeo esetében most jött el az ideje annak, hogy frissítsenek rajta egyet. 

Az új Mondeo – elődjéhez méltóan – elegáns külső és belső dizájnnal érkezik. Az elején eszközölt változtatások közé tartozik a hűtőmaszkon végzett alakítás, a ködlámpa új formája, a LED-es nappali fény, valamint a sportosabb lökhárító. A hátsó lámpatest is változott, melyeket divatos krómcsík köt össze. A megjelenés személyre szabhatósága is sokat bővült, számos egyedi elemet tartalmaznak a különféle felszereltségi csomagok a Titanium, Vignale és az ST-Line kivitelekben. Mind a színek, mind pedig a kerékméretek között bőséggel válogathatunk, hiszen a Mondeo rendelhető lesz 17, 18, sőt, akár 19 colos kerekekkel is. 

A beltérben az új kilincs, és az új szövet az, ami azonnal feltűnhet egy szemlélődő számára, egyben a Ford azt is ígéri, hogy az új anyagok használatával még inkább prémium hatása lesz az autónak.  

A technika terén történt legfőbb változás, hogy ezentúl a kombi változat is kapható lesz hibrid hajtással, melynek alapja egy 2 literes benzinmotor, amihez kapcsolódik az 1,4 kWh-s akkumulátorcsomag és a villanymotor. Ennek köszönhetően a rendszer összteljesítménye 187 lóerő. A csomagtartó mérete ebben a kivitelben 403 liter, azonban az ülések ledöntésével ez akár 1508 literre is bővíthető.  

Ami a dízel technológiát illeti, itt egy 2.0 literes EcoBlue dízellel találkozunk, ami 120, 150, vagy 190 lóerős teljesítménnyel lesz elérhető, fogyasztási adataikat a gyár 4,5 és 4,9 l/100 km közé adja meg. Az egyetlen benzines kivitel az 1,5 literes, EcoBoost, ami 165 lóerő leadására képes. A felsorolt motorpalettához kétfajta váltó társulhat, egy hatsebességes manuális, és egy nyolcfokozatú automata váltó képében.  

, , , , , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?