Hamarosan bemutatkozik az új Volkswagen Passat

Volkswagen PassatA Volkswagennél sem tétlenkednek, náluk is folyamatos a fejlesztés. Ennek megfelelően az új Passat is tele lesz újdonságokkal, érdekességekkel.  

Nem vitatott, hogy a Volkswagen Passat esetében a gyártó egyik legsikeresebb modelljéről beszélünk. Gyártása még az 1970-es években kezdődött, és eddig közel 30 millió példányt adtak el belőle. Erre a számra joggal lehet büszke a német gyártó, várakozásaik szerint pedig a kerek számot már az új Passat segítségével fogják elérni. 

Érthető módon egy új szériánál és egy modellfrissítésnél is először mindenki a külső dizájnban keresi a változásokat. Aztán értékelik. Ki így, ki úgy, hiszen az esztétika, a tetszés, nem tetszés indexét számtalan szubjektív tényező befolyásolhatja. A Volkswagen Passat formáját, főbb vonalait megőrizve áll majd a közönség előtt. Változtattak a lökhárító formáján, a hűtőrácson, a ködlámpákon. Alapáron LED technológiával érkezik majd az autó, amely a látni és látszani elvárásnak tökéletesen megfelel, sőt túl is mutat azon.  

A technika és a motorok terén sokat még nem tudunk, de annyi már biztos, hogy léptek előre az önvezetés felé haladó úton is. Ígéretük szerint ebben a modellben fog bemutatkozni a Travel Assist rendszer. Az autó képes lesz részbeni önvezetésre nagyobb sebességnél is, akár 210 km/h-s sebességig működnek majd azt ezt segítő rendszerek. A sávtartás és az előző autóhoz mért távolságtartás biztonságosabbá és kényelmesebbé teszi majd a haladást.  

Benzines, dízel és plug-in hibrid modellek közül lehet majd válogatni, amelyek között vélhetően mindenki megtalálhatja majd a magának megfelelő változatot. A motorok mindegyikét részecskeszűrővel látták el. Természetesen az összes változat megfelel majd a szigorú Euro 6d-Temp emissziós normák követelményeinek, akár a TDI, akár a TSI változatokról legyen is szó. 

A GTE, vagyis a plug-in hibrid verzió esetében a rendszer összteljesítménye 218 lóerő lesz, és a tisztán elektromos hatótávolság is megnőtt, 55 kilométerre.  

A megújult Volkswagen Passat a március elején megrendezésre kerülő Genfi Autószalonon mutatkozik majd be a közönség előtt, az utakon pedig valamikor szeptember környékén találkozhatunk velük.  

, , , , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?