Hatalmas BMW visszahívás

Közleményben tudatta a BMW, hogy egyes dízel autóikra vonatkozóan visszahívást rendel el. Idén már nem ez az első alkalom, a hiba pedig világszerte érinti a BMW tulajdonosok egy részét. 

Augusztusban már volt egy nagy visszahívás, amelyben szintén a BMW dízel motorjai voltak érintettek. Ennek során 480 000 autót rendeltek vissza, hogy a hibát kijavítsák. Egy újabb belső vizsgálat során feltárták, hogy a korábbi probléma sokkal több autóval kapcsolatosan merülhet föl. 

Egy durván elkoszolódott EGR szelep
Így fest egy durván elkoszolódott EGR szelep – Forrás: Flicker, Moosealope

Jelenleg a 2010. és 2017. között gyártott dízel motorral szerelt autókat hívják vissza a hűtőfolyadék kipufogógáz-visszavezető rendszeren belüli esetleges szivárgása miatt. A dízel motorokra jobban jellemző koromlerakódás, valamint az említett szivárgás, és a kipufogórendszer magas hőmérsékletének köszönhetően izzó részecskék juthatnak vissza a szívócsőbe, ami miatt az elolvad, extrém esetekben pedig

a járművek kigyulladhatnak.   

A visszahívásban érintett 1,6 millió jármű tulajdonosait értesítik, a hibás elemeket átvizsgálják, szükség esetén pedig megtörténik azok cseréje. 

, , ,

Vélemény, hozzászólás?