Hibrid DS 7 Crossback

Néhány nappal ezelőtt a PSA konszern egyik tagja, a Peugeot jelentette be, hogy milyen hibrid változatok jelennek meg a 3008, valamint az 508 kombi és szedán verziójából. A Citroën prémium márkája, a DS sem késlekedett sokat, lássuk milyen lesz tehát az új DS 7 Crossback E-Tense.  

A 2017-ben beharangozott és 2018 év eleje óta forgalmazott DS 7 Crossback új területek felé nyit az E-Tense 4×4 megjelenésével. A motorháztető alatt egy 200 lóerős benzinmotort találhatunk, de mellette megjelenik az autóban két 109 lóerős elektromotor is. A francia kompakt SUV rendszerteljesítménye így 300 lóerő és 450 Nm nyomaték lesz, így tehát az erőforrás teljesen megegyezik a családon belüli Peugeot kínálatával. Nincs ez máshogy a váltó esetében sem, ebben a DS modellben is ugyanazzal a nyolcfokozatú automata váltóval találkozhatunk majd, mint a Peugeot hibridekben. 

Tisztán elektromos üzemmódban a 13,2 kWh-s akkumulátor segítségével az autó 50 kilométer megtételére képes, sebessége pedig akár 135 km/h is lehet. A töltési információkkal kapcsolatosan kétfajta adatot közöltek, 32 amperes, 6,6 kilowattos töltővel akár két óra alatt is feltölthető, de hagyományos töltés esetén ez nyolc órát vesz majd igénybe.  

, , , , ,

Vélemény, hozzászólás?