Igazi egyéniség: Mercedes CLA Shooting Brake

Elegáns dizájn, érzéki, de mégis határozott vonalak, sportos hangulat, letisztult, intelligens beltér. Ettől rövidebben nem lehet összefoglalni a Mercedes CLA Shooting Brake jellemzőit. De lássuk, mi rejtőzik a szavak mögött. 

A világ össze prémium gyártója, így a Mercedes is a tökéletességre kell törekedjen. Persze adódik a kérdés, hogy mi is a tökéletesség. Melyik kategóriában? Melyik modellben? Legyen elegáns? Vagy inkább sportos? Tágas, vagy praktikus? Nos, igen, ha mindezt összepakoljuk egy autóba, akkor a végeredmény a Mercedes CLA Shooting Brake lesz.  

A képlet nyilván nem ennyire egyszerű. De jól láthatóan mindent elkövettek, hogy ez sikerüljön. Mert ez az autó rendelkezik az összes fentebb felsorolt erénnyel és jellemzővel.  Külső megjelenését tekintve valóban egyszerre fedezhető fel benne az elegancia és a sportosság. A hosszabb orr, az izmos vállak, a kupészerű vonalak ritka határozott karaktert varázsolnak neki. Méreteiben is növekedést mutat, hossza 48 milliméterrel, szélessége 53 milliméterrel, a tengelytáv 30 milliméterrel lett nagyobb. A csomagtartó mérete 505 liter, azonban érzésem szerint a vásárlók nem ezt az adatot fogják először ellenőrizni.  

A megnövekedett méreteknek is köszönhetően bent is gáláns tér fogadja a sofőrt és az utasokat egyaránt. A luxus és a kényelem természetesen itt is megkérdőjelezhetetlen. A fűthető-hűthető, masszázs funkcióval is ellátott ülések, maximális kényelmet nyújtanak, az okos rendszerek, a hangvezérléses funkciók szinte már nem is egy autó, hanem egy luxushotel képét mutatják.  

Mercedes CLA Shooting Brake

A motorok terén megjelenő technikai felhozatal sok újdonságot nem tartalmaz, jelenleg itt is a már ismert darabok állnak rendelkezésünkre. A legerősebb változat jelenleg a 2.0 literes, négyhengeres, turbós, benzines változat, amely 225 lóerő és 350 Nm-es nyomaték leadására képes. Ehhez a változathoz egy hétsebességes, duplakuplungos automata váltót kapcsoltak, ami kellő összhangban végzi a dolgát az imént említett motorral együtt.  

A Mercedes CLA Shooting Brake piaci bevezetését szeptemberre tervezik. Az ígéretek szerint ekkor már szélesebb (benzines és dízel) motorpalettán válogathatnak majd a leendő vásárlók, valamint természetesen manuális váltós kivitelben is, és összkerékhajtással is elérhető lesz az autó.   

, ,

Vélemény, hozzászólás?