Íme az új Range Rover Evoque

Range Rover EvoqueMondhatni évek óta várta már a közönség, hogy elkészüljön az új Evoque, hiszen hosszabb ideje lehetett hallani az utód érkezéséről. A luxus SUV 2010-es bemutatása óta eltelt idő ezt bizony indokolttá is tette. 

Aki radikális változást várt a dizájn terén az valószínűleg csalódni fog, hiszen a formavilág alaptételei szinte teljesen megmaradtak. Tegyük gyorsan hozzá, hogy nagyon helyesen, ugyanis az Evoque külseje nem véletlenül volt sokak szemében nagyon népszerű. Változás azért természetesen van, nem is kevés, csupán ez nem feltétlenül tűnik fel azonnal. A keskeny fényszórók, a határozott oldalvonalak, a karosszériába simuló kilincs és a hátulja is szinte vonzza a tekintetet. A gyártó megfogalmazása szerint ebben az autóban a Range Rover öröksége a legmodernebb technológiával ötvöződik.  

Méretek

Méreteit tekintve sem történt hatalmas változás. Az autó – az elődjéhez hasonlóan – 4,37 méter hosszú, azonban ebből mégis többet sikerült kihozniuk. Köszönhető mindez az új Premium Transverse Architecture padlólemeznek, melynek segítségével az Evoque mindamellett, hogy az utasok számára is több helyet kínál, a csomagtartó mérete is nagyobb lett 10%-kal, így összesen már 591 liternyi tér várja majd a csomagokat. Persze ez még tovább is bővíthető, hiszen a 40-20-40 arányban lehajtható hátsó ülések okán a rendelkezésre álló tér akár 1383 literes is lehet. 

Hajtás

A motorkínálat, a hajtások vonatkozásában történt legfőbb változás, hogy az Evoque is elérhető lesz egy mild-hibridnek nevezett rendszerrel, sőt, terveik szerint egy év múlva már plug-in hibrid verzió is megtalálható lesz a kínálatukban. A mild-hibrid változat a rendszernek köszönhetően lassításkor energiát termel vissza, ezt pedig a gyorsításkor használja fel, ezzel is csökkentve az autó fogyasztását.  

A „klasszikus” motorok esetében benzines és dízel változatok között válogathatunk. Az alap dízel verzió, melynek teljesítménye 150 lóerő, rendelhető lesz elsőkerékhajtással és hatfokozatú manuális váltóval, míg a további variánsok összkerékhajtással és kilencfokozatú automata váltóval érkeznek majd.  

A beltér eleganciájához és kifinomultságához kétség sem férhet, az Evoque felszereltsége pedig feladja a leckét a vetélytársaknak. Természetesen megtalálható lesz benne tolatókamera, adaptív tempomat, sávtartó asszisztens és sok egyéb más mellett a Ground View technológia is, melynek segítségével a vezető számára egy kijelzőn válnak láthatóvá az autó által kitakart, nehezebben látható részek, tereptárgyak.  

A Range Rover Evoque forgalmazása a hírek szerint 2019 év elején kezdődhet meg. 

, , ,

Vélemény, hozzászólás?