Íme az utolsó Beetle

2019-ben leállítják az ikonikus Beetle gyártását, közölte a Volkswagen amerikai leányvállalata. A bogár gazdag örökségét két különleges modell megjelenésével koronázzák meg jövőre.  

Iparági pletykák már évekkel ezelőtt megjelentek arról, hogy rövid időn belül utód nélkül szüntethetik meg a Beetle gyártását, indokolva ezt azzal, hogy az értékesítési mutatók nem voltak az egekben. A gyártók már akkoriban is más irányba fejlesztettek. Nos, nem véletlenül mondják olykor, hogy nem zörög a haraszt, immár hivatalossá vált, hogy befejezik termelést, a Bettle hamarosan lekerül a Volkswagen palettájáról, és a továbbiakban ők is inkább az SUV szegmensre koncentrálnak. Mint ismeretes a Volkswagen 1998-ban dobta piacra az új Beetle-t, egy kicsi, vidám autó formájában, azt remélve, hogy ez a modell is sikeres része lesz a kínálatuknak. A siker nem is maradt el, de a 2012-ben bevezetett második generáció már csak részben hozta a tőle remélt eredményeket. 

A napokban bejelentett Beetle SE, valamint a Beetle SEL különleges felszereltséggel és egyedi dizájnnal lesz kapható. Mindkét verzió lelke egy 2.0 TSI motor 174 lóerővel, és egy hatfokozatú automata váltóval. Az SE 17 colos kerekeken gurul majd le a gyártósorról, szövet és műbőr ülésekkel, színre fújt tükörházzal, bőr kormánykerékkel, egyéb más extrákkal, többek között egy 6,3 colos érintőképernyős egységgel jelenik majd meg. 

A magasabb felszereltséggel rendelkező SEL modellekben már 18 colos kerekeket, bi-xenon fényszórókat, ledes nappali menetfényt, bőr üléseket láthatunk majd, valamint egy komolyabb hangrendszert és navigációt tartalmazó egységgel is ellátták ezt a kivitelt.   

Mint ilyenkor mindig, ebben az esetben is felmerül a kérdés, hogy ezzel valóban befejeződik-e a bogár története. A válasz nem teljesen egyértelmű, hiszen, ahogy Hinrich J. Woebcken, a Volkswagen Amerika vezetője fogalmazott: „soha ne mondd, hogy soha”, de az biztos, hogy hosszú ideig nem találkozunk majd új bogárral a kínálatban.  

, , , , ,

Vélemény, hozzászólás?