Izmos kompakt SUV: Audi SQ2

Audi SQ2Nem vitás, hogy az Audi minden modellje nagyon népszerű a vásárlók körében. Vélhetően nem lesz ez máshogy a Q2 sportverziójával sem. Nézzük mit tud az új SQ2. 

Az Audi széles modellpalettával rendelkezik és bizony az „alap” kivitelek is nagyon keresettek mind az új, mind pedig a használt piacokon. Nem is beszélve az S és az RS modellekről. Igény tehát van rá, így a Q2 izmosabb változatát is elkészítették, ami még izgalmasabbá teszi a kicsi városi SUV-ot. 

Dizájn

Külső megjelenését sikerült apróbb változtatásokkal sportosabbá tenni. A singleframe maszkban elhelyezett függőleges rácsok, a légbeömlők, valamint a légterelők mind arról árulkodnak, hogy itt valami vadabb kivitellel állunk szemben. Ez folytatódik az autó oldalán is, a tükrök külső borításával, és az ajtókon húzódó fekete csíkkal, no meg persze a quattro felirattal. A tető végén elhelyezett spoiler, és a négy kipufogóvég is a paripa sportosságát hivatott hangsúlyozni, ezt pedig csak fokozzák a 18 colos kerekek. Akinek ez sem elég, az természetesen 19-es kerekeket is rendelhet hozzá. Az autó elől-hátul Led lámpákkal és dinamikus irányjelzővel lett ellátva. 

Technika

A sportos megjelenés persze nem minden, erő nélkül mindez semmit sem érne. Erről is gondoskodott az Audi, hiszen a motorháztető alatt egy kétliteres 300 lóerős, 400 Nm-es nyomatékkal rendelkező TFSI motort találunk, ami vígan tudja repíteni a robosztusnak tűnő testet. Az Audi mérnökei által tervezett, és Győrben készített erőforrás 4,8 másodperc alatt képes 100 km/h-ra gyorsítani az autót, végsebessége pedig 250 km/h. Mindehhez egy hétsebességes S-tronic váltót társítottak.  

Természetesen sok egyéb technikai részlet sem maradt érintetlenül, a futóművet 20 milliméterrel leültették, és változott a kormánymű is. Alapfelszereltésgént jár hozzá az üzemmódváltó is, a nagyobb stabilitásban pedig a quattro hajtás segít.  

Belső

A beltér is magán hordozza az erős és a sportosság jegyeit. A sportülések, a sportkormány, és a fémpedálok, továbbá a piros betétek és varrások kiválóan gondoskodnak a hangulatról. A digitális műszerfal, és a head-up display már feláras extraként rendelhető. Mindezek mellett az új Audi SQ2 természetesen egy sor kényelmi és biztonsági extrával lett ellátva, pénztárcánktól függően válogathatunk a lehetőségek között.  

, , , , ,

Vélemény, hozzászólás?