Képeken az új Renault Clio

Renault Clio 2019Miközben a világ autóipara még mindig leginkább SUV lázban ég, a Renault két kisebb modellt is újjá varázsol a Twingo és a Clio képében.  

Persze a francia gyártó palettájáról sem hiányzik az SUV, de valljuk be néha kellemes érzés kilépni a nagytestűek bűvöletéből és rácsodálkozni egy „kisautó” előnyeire. Az új Renault Clio bemutatására készülve most megtudhatjuk, hogy milyen is lesz kívül-belül az ötödik generáció. Nem vitás, hogy számukra ez az egyik legsikeresebb modell, hiszen 1990-ben megkezdett gyártása óta rengeteg került belőlük az utakra.  

Még modernebb, még kifejezőbb külsőt ígérve áll előttünk az új Clio. Változott a motorháztető, valamint a lökhárító és a hűtőrács is. Az itt elvégzett módosítások az esztétikai szempontokon túl a hűtésben és az aerodinamikában is szerepet játszanak. Ugyan a hosszát tekintve minimálissal, de rövidebb lett, viszont szélességében növekedett az új Clio, nagyobb kényelmet ígérve ezzel leendő gazdáinak.  

A 17 colos kerekek kifejezetten jól állnak neki, az elől hátul LED technológiás lámpák pedig modern megjelenést adnak az autónak. A sportosabb vonalat az R.S. Line verzió fogja képviselni, míg az Initiale Paris kivitel az elegancia magasabb fokát nyújtja majd a vásárlóknak.  

A nagyobb változást a beltérben találjuk. A helykínálat nem csupán az utastérben, hanem a csomagtartóban is növekedett, ennek mérete 391 liter lett. Az anyaghasználat terén nagyot léptek előre, hiszen mindenhol puhább tapintású magasabb minőségű anyagokkal találkozhatunk, amelyek magasabb komfortérzetet biztosítanak. A műszerfal és a középkonzol kialakítása, az ülések és a váltó átdolgozása mind arról árulkodik, hogy a nagyobb hangsúlyt valóban a beltérben bekövetkezett változásokra tették. Sportos, de mégis elegáns vonalaival első ránézésre meggyőző képet fest a beltér. A Renault jelvényt viselő multikormány mögött digitális műszeregységet találunk, a középkonzolon pedig uralkodó jelleggel terül el a nagyméretű kijelző. Az alatta elhelyezkedő kezelőszervek is finoman illeszkednek az összképbe, nem megtörve annak egységességét. 

Az egyéb technikai részletek tekintetében (motor, váltó, futómű) sajnos nem árultak el semmit, de vélhetően erre sem kell már sokat várnunk, hiszen az új Renault Clio nemzetközi bemutatóját a március elején megrendezésre kerülő Genfi Autószalonon tartják majd.  

, , , ,

Vélemény, hozzászólás?