Kia Ceed GT

Az új Kia Ceed GT is bemutatkozik októberben a Párizsi Autószalonon, de már most megtudhatunk róla néhány érdekességet. 

Az Európában tervezett és fejlesztett modell több társával együtt mutatkozik majd be Párizsban, még jobb, még tökéletesebb vezetési élményt ígérve leendő tulajdonosainak. A 2013-ban bevezetett Ceed GT és ProCeed GT fontos szerepet játszott a Kia életében, ebben a szegmensben is megalapozva a Kia és a későbbi GT modellek jövőjét. 

Sportos megjelenése biztosítja, hogy más Ceed modellektől egyértelműen megkülönböztethető legyen, melynek keretében az autó új lökhárítót, valamint nagyobb légbeömlő nyílásokat is kapott, a GT logó pedig a már ismerősnek tűnő hűtőrácson lett elhelyezve. A képen látható 18-as kerekekkel egész meggyőző megjelenéssel rendelkezik.  

A beltérben a jó minőségű, kellemes tapintású anyagok mellett is számos változást ígérnek a sima Ceedhez képest, a pedáloktól kezdve, a kormánykeréken át, egészen az ülésekig. 

A sportosságot persze nem csupán az autó külső és belső megjelenésében ígérik, hanem az egyéb részletekben is. A motor a már ismert 1,6 literes turbómotor, amelyet modernizáltak az elődjéhez képest, 204 lóerővel és 265 Nm nyomatékkal rendelkezik. A váltók kínálatában most először jelenik majd meg a hétfokozatú duplakuplungos automata is, valamint sima hatfokozatú manuális váltóval is elérhető lesz az autó, amely ugyan a Ceed felfüggesztését kapta, de ezt úgy hangolták át, hogy az agilisabb, jobban vezethető legyen.  

Az autót novemberben kezdik majd gyártani a Kia szlovákiai üzemében, az eladások pedig 2019 első negyedévében kezdődhetnek.  

, , , , ,

Vélemény, hozzászólás?