Kia e-Niro: ez majd felvillanyoz

Európai bemutatójára készül a Kia e-Niro, vagyis a Niro tisztán elektromos változata. Az esemény helyszíne természetesen a Párizsi Autószalon lesz, de már most megtudhattunk néhány fontosabb adatot az autóról. 

Az elektromos autók kapcsán érthető módon mindenki azonnal az egy töltéssel megtehető távolságról érdeklődik, hiszen ez az egyik legfontosabb mutató. Nos, a Kia most közölte ezeket a számokat, amely szerint akár 485 kilométert is megtehetünk az e-Niroval. Az akkumulátor csomagok tekintetében két opció közül választhatunk 

Az alap 39,2 kWh-s akkumulátorral ellátott autó 136 lóerő leadására képes, és akár 312 kilométert is megtehetünk vele.  

A nagyobb kapacitású akkumulátorral rendelkező verzió (64 kWh) 204 lóerővel rendelkezik, és egyetlen feltöltéssel 485 kilométer tehető meg vele, a városi WLTP tesztek alapján pedig ez a szám még nagyobb, 615 kilométer. Meggyőző a szám, hiszen ezzel a teljesítménnyel sok hagyományos üzemanyaggal működő társával felveszi a versenyt, a 100 kW-os gyorstöltő segítségével pedig akár 54 perc alatt 80%-os szintre lehet feltölteni az akkumulátort. 

A Kia e-Niro számos olyan technológiai megoldást tartalmaz, amely segítségével könnyedén maximalizálható a hatótáv, így többek között az autó arra is képes, hogy az elektronikai rendszerek, valamint a navigáció együttműködésével olyan domborzati viszonyokkal rendelkező útvonalra tegyen javaslatot, amely használatával még több energia nyerhető.  

A Kiától már megszokott 7 év vagy 150.000 km garancia – iedértve a villanymotort és az akkumulátort is – természetesen erre az autóra is érvényes. 

, , , ,

Vélemény, hozzászólás?