Különleges Lincoln Continental érkezik jövőre

Lincoln ContinentalAz amerikai luxusmárka hajdan fényesen csillogott az autógyártás egének csillagai között. Most egy különleges – és a jelenlegi tervek szerint – limitált kiadással próbálnak ismét tündökölni a Lincoln Continental Coach Door Edition segítségével. 

Nem vitás, hogy az amerikai autógyártás egyik csúcsát jelentette a Lincoln márkanév. Sok évtizedre visszanyúló történelmük, népszerű autóik nélkülözhetetlen részét képezték az Amerikai Egyesült Államok közlekedésének. Manapság is híresek a maximális luxussal és kényelemmel ellátott limuzinjaikról, de a hatalmas egyterűek világában is jelen vannak.  

Hogy mitől lesz olyan különleges a most bemutatott modell? A képekről is azonnal látszik, hogy a középről nyíló ajtók adják meg az egyik legfontosabb jellegzetességét, ezzel emlékezve az első Continental bemutatásának 80. évfordulójára. A középről nyíló ajtók valójában 1961-ben jelentek meg az akkori Continental modelleken. Akkoriban ez igazán formabontó megoldásnak számított, és bemutatásakor azzal reklámozták, hogy ez az a kialakítás, ami mindenki számára elegánssá teszik a ki- és beszállást.  

Az új modell esetében is 90 fokban nyílnak az ajtók, amiknek mozgatásában természetesen egy elektromos rendszer lesz segítségünkre. A kívül-belül aprólékos munkával elkészített Lincoln ötvözi a múlt hagyományait és a modern kor vívmányait, hiszen megtalálható benne minden, ami elengedhetetlen egy mai luxusautó számára. Méreteiben is változott, a széria kivitelhez képest 15 centiméterrel hosszabb lett, a Continental Coach Door Edition kategóriájának legjobb lábterét ígéri ezzel. Kényelem lesz benne ezen kívül is bőven, elég csak arra gondolnunk, hogy az ülések 30 különféle módon lesznek állíthatóak.  

Az erőre sem lehet panasz, hiszen a 3.0 literes V6-os motor 400 lóerő és 542 Nm leadására képes. A sofőr három vezetési mód közül választhat, normal, sport, és comfort fokozatok állnak majd rendelkezésére.  

A különleges autóból mindössze 80 darab készül, melyek várhatóan 2019 nyarán érkeznek majd meg.  

, ,

Vélemény, hozzászólás?