Lássuk mit kínál a BMW Párizsban

Már csak két hét és kezdetét veszi az idei Párizsi Autószalon. Napról napra egyre több gyártó enged bepillantást a kulisszák mögé, és derülnek ki lassacskán, hogy ki mivel készül az eseményre. Most a BMW néhány modelljéről kaphatunk új információkat.  

A német gyártó ígérete szerint a bemutatásra kerülő új modellek izgalmas dizájnnal, úttörő technológiai újításokkal jelennek majd meg a közönség előtt, megnyerő vezetési élményt biztosítva leeendő tulajdonosaiknak. Megtekinthetjük a BMW új formanyelvét, több szegmensben is előrelépést várhatunk a digitalizáció, a dinamika és a fenntarthatóság terén. A látogatók az első olyan modellekkel is találkozhatnak, amelyek már a 7.0 operációs rendszerrel vannak ellátva, lelepleződnek majd az új műszercsoportok, kijelzők, vezetést segítő asszisztens rendszerek is.  

Z4

A BMW ígérete szerint új fejezetet nyitnak a roadsterek gyártásában, melynek főszereplője a francia fővárosban bemutatkozó Z4 lesz. A teljesen új dizájn, új beltér mellett a technika is megújul, melnyek gyökereit a motorfejlesztésben, az új alvázban és a merev struktúrában kell majd keresnünk. Kétség kívül az egyik legérdekesebb modell lesz a Z4 M40i, hathengeres motorral, 340 lóerővel, M sport felfüggesztéssel, fékkekkel, és 18 colos kerekekkel.  

 

M850i xDrive, 840d xDrive 

A 8-as sorozat sem lesz ám kevésbé érdekes, hiszen itt ötvöződik a sportautókra jellemző megjelenés és technológia, a luxus kupék exkluzivitásával. A felépítés, az alváz, a motor technológiája mind azt célozza, hogy az autó kivételesen sportos vezetési élményt nyújtson. A benzines V8-as a maga 530 lóerejével, de a dízel verzió 320 lóerős változata is eleget fog tenni a vele szemben támasztott elvárásoknak. Természetesen mindkét változatot a BMW intelligens összkerékhajtása segíti abban, hogy az erő megfelelően kerüljön át az útra. 

 

X5 

A BMW reményei szerint a sportos szabadidőjármű kategóriában az új X5 fogja írni a következő fejezetet az SAV-k (Sport Activity Vehicle) sikertörténetében, számos új és innovatív megoldást alkalmazva. Robosztus megjelenés mellett a beltér kiváló kombinációja lesz a tágas térnek a modern dizájnnak és a luxuskörnyezetnek. A legújabb technológiai megoldások természetesen ebben a modellben is megjelennek majd.  

 

M5 Competition 

Szintén Párizsban fogják bemutatni a BMW luxus sedanjának legerősebb, legsportosabb változatát. Az „alap” M5-höz képest is erősebb lesz 25 lóerővel, így érve el a 625 lóerős teljesítményt, melynek segítségével az autó 3,3 mp alatt tudja majd a 0-100-at teljesíteni. A tökéletes váltásokról a 8 sebességes M steptronic váltó gondoskodik, melyhez társul majd az M xDrive intelligens összekrékhajtása is.  

, , , ,

Vélemény, hozzászólás?