Lehengerlő vagy tolakodó? Itt az új 7-es BMW

BMW 7Egy ideig még sokan keresni fogják a jelzőket az új 7-es BMW láttán. Egy biztos: sem a visszafogott, sem a szerény szó nem fog eszébe jutni senkinek.  

A cél pedig vélhetően nem is ez volt, hiszen ki akarná a német gyártónál, hogy szerénynek golndolják a zászlóshajónak szánt modelljüket. Valószínűleg senki, így elégedettek lehetnek az eredménnyel. Az autó ugyanis hatalmas, lenyűgöző, elegáns és tekintélyt parancsoló. Na, ezek azok a jelzők, amik először megjelennek gondolatainkban. 

Kívül-belül változások sorát kínálja tehát az új 7-es BMW leendő tulajdonosainak. A dizájn tekintetében mindenkinek természetesen a hatalmasra nőtt vesék tűnnek föl először, hiszen ezt nem lehet nem észrevenni. Főleg úgy, hogy az első fényszórók vékonyabbak lettek, ennek köszönhetően pedig a vesékkel kapcsolatban felmerült érzéseink csak fokozódnak. Apropó első fényszórók. Akinek a LED technológia nem lenne elég, az lézeres kivitelben is rendelheti őket. Elől-hátul változtak továbbá a lökhárítók is, az új légterelő elemek és a krómcsíkok finoman illeszkednek az autó összképébe. 

Az alaposan áttervezett hátsó rész is határozott lett, benne az átalakított, krómmal körbevett kipufogóvégekkel, és az itt is vékonyabb formával jelentkező lámpatestekkel együtt, melyeket egy keskeny fénycsík kapcsol egybe. 

A beltér minden tekintetben a luxus legmagasabb fokát képviseli, mint, ahogy az megszokott és egyben elvárható is a 7-es sorozat tagjaitól. Nappa bőr, fabetétek, elegáns kezelőszervek, hangulatvilágítás, áttervezett kormánykerék, melyen a multifunkciós gombok elrendezése is megváltozott. A hátul ülő utasok szórakoztatásáról két darab 10 colos kijelző gondoskodik.  

A motorok tekintetében is történtek módosítások, ami nem csak az erő vonatkozásában érhető tetten. Mindegyik változat teljesíti Euro 6d-Temp normára vonatkozó előírásokat. A 760 Li xDrive V12-es motorja részecskeszűrőt kapott. A 750i xDrive és a 750Li xDrive modellekben egy 530 lóerős V8-as motor dolgozik. 

Háromfajta dízel erőforrás is megtalálható a kínálatban, amelyek 265 és 400 lóerő közötti teljesítményre képesek. Ezzel még nincs vége a sornak, hiszen elérhető még a plug-in hibrid verzió is, melyben egy soros hathengeres benzinmotor és egy erősebb akkumulátorcsomag működik együtt, melynek köszönhetően a rendszer összteljesítménye 394 lóerő, a tisztán elektromos hatótáv pedig 50-58 km lett.  

A kényelmi és biztonsági extra felszerelések mellett számos vezetést támogató rendszer és természetesen az Intelligens Személyi Asszisztens is elérhető az autóhoz. 

, , , ,

Vélemény, hozzászólás?