Limitált szériával ünnepel az Audi

Audi TTFeszesebb dizájn, erősebb motorok, gazdagabb alapfelszereltség. Ez jellemzi a limitált szériát, amit a TT 20. születésnapjára készítettek, hogy ezzel emlékezzenek a modell sikersztorijára. 

Az Audi TT elmúlt 20 évben elért sikereihez kétség sem férhet, akár az autókat, akár az eladási statisztikákat tekintjük. Ezt ünnepelik most a „TT 20 years” névre keresztelt limitált szériás kiadással, amely néhány részletében emlékeztet a Tokiói Autószalonon 1995-ben bemutatott tanulmányautóra, az ülések, az ajtók borítása, bőr betétek is erre utalnak.  

A külső dizájn is változott némiképp, a hűtőrács, a légbeömlők, a kipufogók is módosultak, sőt rendelhető lesz S line csomaggal is, amely jobban kiemeli a TT sportos karakterét, elég csak a 10 milliméteres ültetésre, vagy a sportülésekre gondolnunk. Három új szín is megjelenik a palettán, melyek a cosmos blue, pulse orange, és a turbo blue nevet kapták. A fényszórók Led, vagy Matrix Led technológiával is rendelhetőek lesznek. A 19 colos metálszürke alufelnik szintén az egyediségét hivatottak hangsúlyozni.  

A beltérben több helyen is emlékeztet majd minket az autó arra, hogy egy limitált kiadásban ülünk, hiszen a kormányon és a váltón is elhelyezésre került a „TT 20 years” felirat, és lesz benne egy az egyedi sorszámot tartalmazó jelvény is.  

Az autó kétfajta közvetlen befecskendezéses benzinmotorral lesz kapható. Az egyik a 40 TFSI, amely 197 lóerő leadására képes, a másik pedig a 45 TFSI, amely már 245 lóerővel rendelkezik. A gyorsulási adatokat is közölte a cég, a gyengébb változat 6,6. míg az erősebb 5,9 másodperc alatt éri el a 100 km/h-s sebességet. A 45 TFSI motorral szerelt modellek rendelhetők lesznek összkerékhajtással is, ami tovább növeli az autó tudását és stabilitását, hiszen tudjuk, hogy az Audi quattro rendszere évtizedek óta megbízhatóan szolgálja ki a tulajdonosokat. A motorhoz egy hétfokozatú S tronic váltót társítottak, ami könnyedén segíthet majd az erő beosztásában.  

Az Audi TT kupé és roadster verzióban is kapható lesz, a kupé ára 35,900 Eurónál, míg a roadster ára 38,300 Eurónál kezdődik majd.  

, , , , ,

Vélemény, hozzászólás?