Los Angelesben mutatkoznak be a BMW újdonságai

A november 30-tól december 9-ig, Los Angelesben megrendezésre kerülő nemzetközi autókiállításon mutatkozik be több új, eddig csak képeken látott BMW modell is a közönség számára. Terítéken az X7, a szedán 3-as, és a kabrió 8-as sorozat is. 

A helyszín nyilván nem véletlen, hiszen a német gyártónak nem titkolt célja, hogy az amerikai piacon is tovább erősítsék pozícióikat több szegmensben is. Mi is lehetne erre alkalmasabb modell, mint az X7. A valaha volt legnagyobb BMW jól illeszkedik ugyanis az amerikai vásárlók elképzelései közé. Ami nálunk Európában már nagynak számít, azt ők aligha fogadják el annak, ott egy X5 méretű autó inkább csak átlagosnak tekinthető. Az X7 azonban akár méreteivel, akár felszereltségével, egyéb paramétereivel képes lesz arra, hogy felvegye a versenyt egyes amerikai gyártók monstrumjaival. 

Persze nem csupán a hatalmasságoknak jut majd szerep, hiszen ott lesz a 8-as kabrió is, valamint az eddig még nem látott újdonság is, a BMW M340i xDrive szedán is, ami igazi csemegének tűnik az európai piacok számára is.  

Néhány héttel ezelőtt már megismerhettük az új 3-as sorozat legfőbb tulajdonságait, ez a változat azonban eddig nem hallatott magáról. A hathengeres dízel és a négyhengeres benzines mellé érkezik tehát az újonnan kifejlesztett hathengeres benzines is. Az eddig közölt számadatok igazán meggyőzőek, a motor 374 lóerővel és 500 Nm-es nyomatékkal rendelkezik. Gyorsulására sem lehet panasz, hiszen 4,4 másodperc alatt éri el a 100 km/h-s sebességet. Mindehhez az M Sport kipufogórendszer komponálja a hanghatást, amely akár már zenei élménynek is nevezhető. Ahogy azt a nevében lévő xDrive kifejezés is mutatja, az autó az intelligens összkerékhajtással érkezik, melyhez egy nyolcfokozatú automata váltó is társul.  

Az autó alapból M Sport futóművel és M Sport differenciálművel jelenik meg, a lassulásban és a megállásban pedig az igencsak hatékony M  Sport fékek lesznek segítségünkre. Természetesen a kényelmi extrák, valamint a vezetést segítő rendszerek teljes tárháza áll majd rendelkezésre, amik adott esetben komfortosabbá és biztonságosabbá tehetik a felhasználói élményt a szürke hétköznapokon.  

, , , , ,

Vélemény, hozzászólás?