Még erősebb lett az új Porsche 911

Porsche 911Los Angelesben mutatkozott be az új Porsche 911, amely immáron családjának nyolcadik generációját képviseli. Ahogy azt várni lehetett, az autó még erőseb, még gyorsabb lett. 

Az elmúlt öt évtizedben a Porsche egyik legsikeresebb modellje hatalmas népszerűségre tett szert a márka rajongói között, sőt még az átlagos autókat kedvelő közönségből is mindenki tudja, hogy mi is az a „nine eleven”. 

Ez persze nem véletlen. Amit a 911 képvisel az erő, sportosság és a forma vonatkozásában az sokak számára vonzó lehet. A dizájn soha sem változik egyszerre túl sokat, nincsenek radikális átalakulások, ebben az esetben is módjával történt meg a módosulás, hiszen az autó jól látható módon hordozza magán a Porsche DNS-ét. Elől 45 milliméterrel lett szélesebb, és a kerékjárati ívek is nagyobbak lettek. Előre 20 colos, míg hátra 21 colos kerekeket kapott. A hátulján elhelyezett lamellák, a hangsúlyosabb Porsche felirat, és a közvetlen fölötte húzódó fénycsík rendkívül markánssá teszi a megjelenését.  

Porsche 911: még erősebb, még gyorsabb 

Az autó természetesen nem csupán formájában és méreteiben változott, hanem gyorsabb és erősebb is lett. A háromliteres, hathengeres, turbós boxermotor 450 lóerővel rendelkezik, tehát 30 lóerővel lett erősebb, mint az elődmodell. Gyorsulási adatai is rendkívül meggyőzőek, hiszen a hátsókerék hajtással rendelkező verzió 3,7, míg az összkerekes Carrera 4S 3,6 másodperc alatt éri el a 100 km/h-s sebességet. A végsebesség terén sincs szégyenkezni valójuk, hiszen mindkét változat tudja a 300 km/h-s fölötti tempót. A motort munkájában egy nyolcfokozatú, duplakuplungos automata váltó segíti.  

A beltér kialakításában a 70-es évek  inspirálta a mérnököket, no persze nem a technikai megoldásokban. Középen hangsúlyosan, de mégsem tolakodóan jelenik meg a 10,9 colos központi kijelző, alatta pedig öt kapcsoló kapott helyet az autó legfontosabb funkcióival ellátva. A pilóta előtti műszercsoport majdnem minden részében digitális lett, a sportos kormány pedig tökéletesen illik az összképbe.  

A Porsche 911 természetesen a legmodernebb biztonsági felszerelésekkel lett ellátva, a fékasszisztenstől kezdve, az éjjellátó kamerán át, a parkolást segítő rendszerekig. Újdonságként jelenik meg benne a Porsche wet mode, amely a vizes úton történő gyors haladást teszi majd biztonságosabbá.  

, , , ,

Vélemény, hozzászólás?