Megérkezett az új Ford Focus ST

Hamarosan kapható lesz a Focus legizgalmasabb változata, a gyártótól pedig azt az ígéretet kapjuk, hogy az autó kompromisszumok nélkül lesz alkalmas a hétköznapi használatra, valamint pályanapokra is.  

Az izgalmakhoz pedig kétség sem férhet. Új fejlesztések, új motorok, új programok. Az új Ford Focus ST külső megjelenésében talán kevesebb meglepetést okoz, de a technika, valamint a beltér már annál inkább érdekes. Azért a maszkon megjelenő ST logó, a légbeömlők, a hátsó szárny, valamint a diffúzor azonnal jelzi, hogy nem egy alap kivitellel van dolgunk.  

Az autó kétfajta erőforrással lesz rendelhető, egy benzines és egy dízel változat képében. A 2,3 literes, turbós, benzines motor a legerősebb, amit valaha az ST modellekhez kínáltak, hiszen 280 lóerő és 420 Nm nyomaték leadására képes. Ennek köszönhetően az új Focus ST kevesebb, mint 6 másodperc alatt képes elérni a 100 km/h-s sebességet. Újdonság továbbá az Anti-lag rendszer is, ami nagyban lehet a pilóta segítségére egy-egy pályanap alkalmával.  

A dízel variáns sem szégyenkezhet benzines társa mellett, hiszen ez is kellően erős. A kétliteres EcoBlue motor 190 lóerőt és 400 Nm-es nyomatékot tud produkálni, ami szintén jól illeszkedik a Focus ST karakteréhez.  

Ford Focus STPersze nem csupán a motor, hanem az egyéb részletek is változtak. Az autó 10 milliméterrel alacsonyabban „ül”, valamint a futóműve is keményebb lett. Az erő megfelelő aszfaltra kerülésében egy differenciálmű is a pilóta segítségére lesz, ami tovább javít majd a hatékonyságon. Az autó természetesen nagyobb fékeket is kapott, elől és hátul is változtak a méretek, aminek köszönhetően a fékhatás is jobb lett.  A 18 vagy 19 colos kerekeken guruló paripa tapadásáról a Michelin Pilot Sports gumik gondoskodnak majd.  

A legerősebb Focus kétfajta váltóval lesz elérhető, a leendő vásárlók hatfokozatú kézi, vagy hétfokozatú automata közül választhatnak. 

A beltér az ST modellekhez hűen minden részletében az erőt és a különlegességet hangsúlyozza. A Recaro sportülések, a sportkormány, a pedálok, kapcsolók azonnal átadják a sportos hangulatot.  

, , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?