Mégis lett új Audi R8

Audi R8Az elmúlt időszakban sokan már temették az Audi sportmodelljét, állítva, hogy nem lesz, vagy nem ebben a formában lesz belőle új autó. Nos, lett. Nem is akármilyen. 

A világ különböző részein megrendezésre kerülő autószalonok gyakran engednek következtetéseket levonni egy-egy gyártó, avagy modell jövőjére nézve. Nem volt ez másként ezúttal az Audi esetében sem, hiszen a Párizsi Autószalonon már megjelent az Audi R8 LMS GT3, vagyis az Audi full versenygépe. A versenyautón látott változtatásokat nézegetve már mindenki biztosra vehette, hogy hamarosan megjelenik a széria verzió is.  

Így is lett, most először láthatunk képeket az új Audi R8-ról, sőt néhány technikai adalékkal is gazdagabbak lettünk. A cég egyébként – teljes joggal – nagyon büszke az R8-ra, a megújult modell minden ízében megtestesíti az Audi létéhez szorosan kapcsolódó versenyszellemet. 

Néhány adat az új Audi R8-ról

A Győrben készülő V10-es motor még erősebb lett, alapból 562 lóerővel rendelkezik, a performance modellhez pedig már 612 lóerő jár, melynek segítségével ez utóbbi 3,1 másodperc alatt tud 100 km/h-s sebességre gyorsítani. Nem meglepő, hogy ilyenkor 1,5 G-s erőhatás is felléphet, amely komoly adrenalin fokozó tényező, már csak a gondolat szintjén is. Végsebessége 330 km/h fölött lesz. Mindemellett a kipufogórendszernek köszönhetően tulajdonosaik a teljesen egyedi hangzásban is biztosak lehetnek.  

A felfüggesztésen is változtattak, így az autó még stabilabb lett, valamint a kormánymű is pontosabb visszajelzéseket tud adni a sofőr számára. A stabilitás mellett persze a fékhatás is jelentős kell, hogy legyen egy olyan autóban, amely a fentebb említett gyorsulási és végsebességi értékeket képes produkálni. Ennek megfelelően a fékút is rövidült, 100 km/h-s tempóról másfél méterrel, míg 200 km/h-s sebességről öt méterrel rövidebb úton tud megállni a szörnyeteg. 

A technika mellett a dizájn is változott némiképp, amely továbbra is az R8 megkérdőjeleztehetlen sportosságát hivatott hangsúlyozni. Az elején látható hűtőmaszk laposabb és szélesebb lett, a fölötte elhelyezett három csík pedig még határozottab tekintetet varázsol az autónak. A légbeömlőket is módosították, valamint a kipufogó és diffúzor rész is megújult formában jelenik meg. Az R8-as alapból 19 colos kerekekkel érkezik, de számos más feláras extra mellett 20 colos kerekekkel is rendelhető lesz. 

Az új Audi R8 2019 első negyedévében érkezhet majd a kereskedésekbe.  

, , , ,

Vélemény, hozzászólás?