Megkezdődött az új Macan gyártása

A Porsche 2014-ben mutatta be a Cayenne kisebb testvérét, a Macant, amely négy év után több frissítést, változtatást is kapott. Az első autó ebből a változatból Mamba Green színben pompázva hagyta el a Porsche lipcsei üzemének gyártósorát. 

 

A fent említett autó Kínába fog kerülni új tulajdonosához, ahol egyébként a Macan nagyon népszerű, az elmúlt négy évben több, mint 100.000 példányt adtak el belőle. A gyártás megkezdésekor az volt a terv, hogy 40.000 darabot gyártanak évente, mára ez a szám 90.000 fölött jár, 2014 óta pedig 350.000 autót szállítottak a világ minden részére. 

Az új Macant július végén a Távol-Kelet egyik gazdasági központjában, Sanghajban mutatták be, ahol fény derült az újdonságokra is. Sportosabb, korszerűbb megjelenést kapott, az új Led-technológiás fényszóró pedig már széria tartozék. A beltérben elhelyeztek egy 10,9 collos érintőképernyős kommunikációs rendszert, intelligens hangvezérléssel, valamint online navigációs rendszerrel, mindemellett a szellőzőket is áttervezték. Az első szélvédő fűthető lett, és megjelent a GT sportkormány is, ami a Porsche 911-ből már ismerős lehet. 

, , , , ,

Vélemény, hozzászólás?