Mercedes AMG A35 4MATIC: a kompakt fenevad

Szeptemberben már láthattunk képeket a Mercedes AMG A35-ről, ami nagyon ígéretesnek bizonyult, az októberben megrendezett Párizsi Autószalonon pedig teljes valójában mutatkozott be az új A osztály.  

Mercedes AMG

A fotón látható kompakt fenevad az AMG belépőmodelljeként jelentkezik, és szegmensének meghatározó szereplője lehet. Ha pedig Mercedes és AMG, akkor persze mindenkinek az erő és a különleges megjelenés jut először az eszébe. Nincs ez máshogy ezzel a modellel sem, mind a technika, mind pedig a megjelenés különlegességeket tartogat. 

AMG erő 

A motorháztető alatt egy kétliteres, turbós, négyhengeres motor „lakik”, amely 306 lóerővel és 400 Nm nyomatékkal rendelkezik. Annak érdekében, hogy senki se tartsa kevésnek a fentiekben megjelölt adatokat a gyorsulási mutatók lehetnek még igazán meggyőzőek, hiszen a „kicsi” Mercedes 4,7 másodperc alatt tudja teljesíteni a százas sprintet. Végsebessége pedig a már mondhatni megszokott 250 km/h, persze nem azért, mert nem lenne képes többre, hanem azért, mert ennél a sebességnél limitálták. Az erőt be is kell ám osztani, ebben pedig egy hétsebességes, duplakuplungos automata váltó lesz a segítségünkre. Az összkerékhajtás, valamint a választható vezetési módok pedig igazán élvezetessé teszik vele az autózást. Az érzést csak tovább tetézi az AMG kipufogórendszere, a sportosabb kormánymű, és persze a hatalmas fékek is. 

Külső változások 

Ahogy mondani szokták: egy kép többet mond ezer szónál. Nos, ez ebben az esetben is így van. Megjelenése már első ránézésre is erőt sugároz, annak ellenére, hogy az A-osztály jellemvonásai tökéletesen felismerhetőek rajta. A formájához finoman illeszkedő légbeömlők, az egyedi AMG hűtőrács, és a króm díszítőelemek hatásosan vonzzák a tekintetet, de a Mercedes hátuljára sem lehet panaszunk. Hátulról nézve ugyanis még feltűnőbb az izmosság, sőt a rendelhető aerodinamikai csomag hasznos elemeket is tartalmaz. A szélcsatorna segítségével fejlesztett részek több leszorítóerőt biztosítanak, ezáltal a stabilitás is meghatározó része lesz a vezetési élménynek, melyben legfőbb partnerünk a hátsó szárny és a diffúzor lehet.  

Beltér 

A Mercedes AMG A35 beltere is jól sikerült, hiszen itt is minden a sportosságot hivatott hangsúlyozni. A központi kijelző az egyik legmeghatározóbb elem, de érdemes az egyéb részletekre is odafigyelni. A sportos kormány, az ülések, sőt a pedálok is arról árulkodnak, hogy itt bizony egy fenevaddal van dolgunk.  

, , , ,

Vélemény, hozzászólás?