Nagy változások az Opel háza táján

Számos változást jelentett be az Opel, ami az autóik jövőjét illeti. Lesz, ami eltűnik a kínálatból, de természetesen jönnek a teljesen új vagy frissített modellek, elektromos és plug-in hibrid verziók is megjelennek. Lássuk milyen kínálatból választhat majd a közönség. 

Mint minden más gyártónak, így az Opelnek is folyamatosan tartania kell a lépést nem csupán a konkurenciával, hanem az egyre szigorodó emissziós normák képében megjelenő előírásokkal is. Ennek érdekében a jövőben olyan modellkínálatot szeretnének létrehozni, ami megfelel az említett normáknak, összhangban van ügyfeleik igényeivel, valamint sikeres is mind a cég, mind pedig az értékesítői hálózat szempontjából.  

Ígéretük szerint 2019 év elejétől 2020 végéig nyolc újdonságot fognak bemutatni, akár teljesen új modell, akár modellfrissítés formájában. Jövőre a Corsa, a Vivaro és a Mokka X modelleknek jut majd ez a szerep, ez utóbbitól nagyon sokat várnak az SUV-ok telített piacán.  

Nem meglepő az sem, hogy az elektromos hajtások irányába is szeretnének tovább fejlődni, hiszen ezen elkötelezettségük már 2017-ben megfogalmazódott, így tehát az Opel modellek között is megjelennek majd a plug-in hibrid vagy a tisztán elektromos hajtással ellátott variánsok. A hírek szerint már 2020 végére négy elektromos verziót szeretnének bevezetni, elsőként egy teljesen elektromos Corsa és a plug-in hibrid Grandland X tűnik majd fel ebben a szegmensben. Ezzel persze nem fognak megelégedni, céljuk az, hogy 2024-ig minden modellből legyen valamilyen elektromos verzió.  

Lesznek azonban olyan autók is, amelyektől hamarosan búcsút kell vennünk. Ilyen az Adam, a Karl, valamint a Cascada is, amelyek utód nélkül fognak megszűnni és kerülnek majdan kivezetésre az Opel kínálatából. Bár a Karl Magyarországon nem jelent meg, de amennyiben esetleg valaki a közeli jövőben szeretne egy Opel Adamot vásárolni, nem kell aggódnia, ugyanis 2019 végéig még forgalmazzák ezt a mutatós autót.  

Látható tehát, hogy újdonságokban nem lesz hiány, a Peugeot-Citroen rokonsággal karöltve érdekes járművekkel fognak megjelenni a nem is túl távoli jövőben. 

, , , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?