Nagyobb lett az új Audi Q3

Ahogy azt korábban ígérték, novembertől már rendelhető az új Q3, az Audi kompakt családi SUV modellje. Németországi alapára 33700 euró, ami első hallásra nem kevés, de lássuk mit kínálnak a németek ennyi pénzért.

Audi Q3 belső tér
Audi Q3 belső

Az Audi elérkezettnek látta az időt, hogy ebben az évben egy frissítésen essen át a Q3, amely több ponton is változást hozott a modell életében. A méreteit tekintve elődjéhez képest nagyobb lett, ezzel kapcsolatosan talán a legfontosabb adat az, hogy a tengelytávolság 77 milliméterrel lett nőtt. A mozgatható hátsó üléssornak köszönhetően a beltér, valamint a csomagtartó mérete remekül variálható, a csomagoknak alapból 530 literes tér jut, ez azonban egészen 1525 literre növelhető.
Külső elemeit tekintve a változás több ponton is látható. Bár áttörő módosításokról nem beszélhetünk, ugyanakkor megjelenése sportosabb lett. A hűtőrács valamivel nagyobb, a lámpatestek vékonyodtak, a módosított első és hátsó lökhárítók pedig izmosabb látványt kölcsönöznek az új modellnek.

A beltérben talán jobban tapasztalható a változás, hiszen az új Q3 már alapból a digitális műszeregységgel érkezik, magasabb felszereltség esetén pedig már a Virtual Cockpit is elérhető lesz, akár 12 colos érintőképernyővel. A kényelem – köszönhetően többek között a tengelytáv növekedésének is – méginkább jelen van. Aki az elődmodellt, annak belső helykínálatát kevésnek ítélte, az most elégedettebb lehet, hiszen az új Q3 ezen a téren is nagyot fejlődött.
Az autó a forgalmazás kezdetén kétfajta motorváltozattal érkezik. A belépőmodellben egy 1,5 literes TFSI motor lesz, 150 lóerővel és 250 Nm nyomatékkal, mely hatfokozatú manuális, vagy hétfokozatú S Tronic automata váltóval lesz elérhető. A másik opció a 35 TDI, ami egy kétliteres dízel motor, 150 lóerővel és 340 Nm nyomatékkal.

A biztonság terén is megbízható társunk lehet a Q3, hiszen már alapáron számtalan biztonsági felszereléssel érkezik, de sok-sok feláras megoldás is elérhető lesz, közte az adaptív tempomat, holltérfigyelő, keresztirányú forgalmat figyelő rendszerek, parkolókamera-rendszer, amelyek egyenként és összességükben is nagyban hozzájárulnak az utasok védelméhez.
Az új Q3 kategóriájának meghatározó szereplője lehet, az eddig is népszerű autó tovább növelheti az Audi elismertségét a piacokon.

 

 

, , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?