Nem lesz több dízel Porsche

A német gyártó bejelentette, hogy a továbbiakban nem szerepelnek majd dízel motorok a kínálatukban, döntésüket pedig az alábbiak szerint idokolták. 

Ugyan még tíz éve sincs, hogy megjelent az első dízel motorral szerelt Porsche, de a jövőben már nem is igen találkozhatunk majd vele a német márka portfóliójában. Közleményük szerint mindig az ügyfelek igényeinek megfelelően a technológiai kiválóságra törekedve gyártották autóikat, így a jövőben inkább a hibrid és az elektromos hajtásokra koncentrálnak majd. 

Terveik szerint 2022-ig hat milliárd eurót kívánnak ennek a területnek a fejlesztésére fordítani, figyelemmel arra, hogy a hibrid modellek iránt nőtt, míg a dízelek iránt csökkent a kereslet az elmúlt időszakban, hiszen az Európában értékesített Panamerák 63%-a hibrid hajtással rendelkezett.  

„A Porsche nem démonizálja a dízel autókat, ez továbbra is egy fontos technológia, azonban nálunk, mint sportautó gyártónál mindig is másodlagos szerepet játszott.” – mondta el Oliver Blume, a Porsche vezetője.  

Első tisztán elektromos autójukat 2019-ben szeretnék piacra dobni, míg terveik szerint 2025-ig minden második Porsche rendelkezni fog valamilyen elektromos hajtással, legyen az akár hibrid, akár tisztán elektromos. Természetesen továbbra is nagy figyelmet fordítanak majd az optimalizált belső égésű motorokra is, ezek a Porsche életében a jövőben is nagy szerepet fognak játszani.  

, , , , ,

Vélemény, hozzászólás?