Plug-in hibrid luxus, Mercedes S 560 e

Természetesen a Mercedes sem akar kimaradni a tomboló hibrid, plug-in hibrid, elektromos lázból, így ők is folyamatosan fejlesztenek ezen a téren. Októbertől már elérhető a német gyártó luxusautójának legújabb plug-in hibrid változata, az S 560 e.  

A Mercedes S 560 e megjelenése tehát senki számára nem volt meglepő a piacon, hiszen már korábban bejelentették, hogy kínálatukban feltűnnek az EQ jelzéssel ellátott harmadik generációs hajtáslánccal rendelkező modellek. Ennek megfelelően a C osztály, az E osztály, és a GLE plug-in hibrid változatainak gyártása is átalakításra kerül.  

Az S osztály egyébként legutóbb 2017-ben frissült, külső jegyeiben csupán néhány helyen változott. Más lett a fényszóró, módosítottak a lökhárítókon és a kipufogókon is, ám a nagyobb átalakulás inkább a motorválaszték terén történt.  

Ennek keretein belül jól illeszkedik az összképbe az S 560 e, amely modell – az S osztályhoz méltó módon – kiváló mutatókkal rendelkezik, csakúgy, mint benzines vagy dízel társai. Az autóban egy háromliteres, V6-os benzinmotor található, amely 367 lóerővel és 500 Nm nyomatékkal rendelkezik. Ezen felül azonban kapott egy 122 lóerős elektromotort is, így ennek köszönhetően a rendszer összteljesítménye 476 lóerőre növekedett, 700 Nm-es nyomatékkal. A számokból tisztán kiolvasható, hogy a gyorsulás nem jelent majd gondot számára, álló helyzetből öt másodperc alatt képes 100 km/h-ra gyorsítani, végsebessége pedig 250 km/h.  

A módosított alkatrészeknek és az intelligens hajtásláncnak köszönhetően az autó még erősebb lett, még több elektromos teljesítménnyel, valamint rövidebb töltési idővel rendelkezik. Tisztán elektromos módban a hatótávolsága 50 kilométer, végsebessége pedig 130 km/h. Akkumulátora a Mercedes-Benz Wallbox töltő segítségével másfél óra alatt teljesen feltölthető, de ez a művelet házi csatlakozással sem vesz többet igénybe öt óránál.  

Az S 560 e kilencfokozatú automata sebességváltóval rendelkezik, amely hatékonyan segíti a fentiekben ismertetett erő megfelelő használatát.  

Az autózás világára egyre inkább jellemző előnyök ebben a modellben is megjelennek tehát, hiszen kiválóan ötvöződik benne az elektromos autózás városi környezetben alkalmazható tisztasága, valamint a hosszabb távolságra használható hagyományos motorok hatékonysága.  

, , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?