Plug-in hibrid tanulmány a Skodától, Vision RS

A Skoda Vision RS ebből a nézetből is meggyőzőMár csak egyetlen nap és kezdetét veszi a Párizsi Autószalon, ahol megannyi újdonsággal találkozhatunk testközelből, de ahogy azt korábban megszokhattuk a gyártók már a bemutató előtt csöpögtetnek számunkra információkat, ezzel is fenntartva az érdeklődésünket. Nem tett másként a Skoda sem, ismét újabb részletek láttak napvilágot egyik tanulmányautójukról, a Vision RS-ről 

A Skoda évről évre előhúz valamit a kalapból, folyamatosan fejlődnek, remek autókkal és jövőbe mutató tanulmányokkal kápráztatják el a közönséget. Az eredmények pedig nem maradnak el, akár az eladási mutatóikat, akár a használt autók körében látható népszerűségüket tekintve kimagaslóan teljesítenek. Nem véletlen ez, aminek egyik bizonyítéka a bemutatásra váró Vision RS, a cseh gyártó új plug-in hibrid tanulmányautója is. 

A képeket elnézve azonnal felismerhető benne a Skoda arculata, az RS modellek sportossága, persze a benne lévő technológia is a jövő irányába mutat. A bemutatására váró tanulmány 1,5 literes, 150 lóerős TSI motorral rendelkezik, azonban megtalálható benne egy 102 lóerős villanymotor, valamint az ehhez szükséges 13 kWh-s akkumulátorcsomag is. Az autó rendszerteljesítménye így 245 lóerő, aminek segítségével a Vision RS 7,1 másodperc alatt tudja majd teljesíteni a 0-100-as gyorsulást. Tisztán elektromos üzemben 70 kilométer is megtehető vele, az akkumulátor pedig – töltőállomáson –  akár 2,5 óra alatt feltölthető, de természetesen megtehetjük ezt bármilyen háztartási elektromos csatlakozóról is.  

A karosszérián megjelenő – a versenysportban is használt – karbon elemek valóban még izgalmasabbá teszik a látványt, elég csupán a hűtőrácsra, a tükörházakra, a küszöbelemekre, vagy a légbeőmlő nyílásokra tekinteni.  

Reméljük, hogy a hivatalos bemutató után még több részletet tudhatunk meg róla, esetleg azt is, hogy lehet-e ebből a tanulmányból valaha egy sorozatgyártásra szánt modell. 

, , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?