Porsche visszahívás(ok)

A címben szereplő többes szám indokolt, hiszen a Porsche ha nem is teljesen azonos időben, de alig egy hét különbséggel két visszahívást is bejelentett. Lássuk mik voltak az okok. 

Az egy héttel ezelőtt megjelent hírek szerint a visszahívás a Macan és Cayanne modelleket érinti, egész pontosan azokat, amelyeket sízsák kiegészítővel szereltek fel. Ez világszerte 1738 autót foglal magában, amelyből 538 autó van Németországban. A szóban forgó sízsákok rögzítő hevedereivel kapcsolatosan merült fel a gyanú, mely szerint azok a robosztusság tekintetében nem felelnek meg a szükséges követelményeknek. A Porsche közleménye szerint fennáll a lehetősége annak, hogy nagy terhelés esetén az övszíj felszakadhat, ennek okán pedig indokolttá vált azok átvizsgálása, szükség esetén pedig cseréje.  

Hangsúlyozzák, hogy ebben az esetben pusztán elővigyázatossági visszahívásról van szó. Az intézkedés a 2017 január és a 2018 február között gyártott sízsákokat érinti. Az elővigyázatossági ellenőrzés tekintetében a Porsche azokat a tulajdonosokat is arra kéri, hogy keressék fel a szervízeket, akik külön vásárolták meg az érintett kiegészítőt.  

Panamera visszahívás 

A másik esetben azok a Panamera modellek érintettek, amelyeket 2016. március 21. és 2018. december 6. között gyártottak, ugyanis a szóban forgó járművek szervókormányának vezérlőegységét újra kell programozni.  Az akció világszerte 74585 autót érint. A szoftverhiba miatt előfordulhat, hogy a szervókormány ideiglenesen nem működik megfelelően, a kormányzáshoz nagyobb erőt kell kifejteni. Ennek elkerülése érdekében szükséges tehát a fentebb említett egység újraprogramozása.  

, , , , ,

Vélemény, hozzászólás?