Skoda Kodiaq RS, az új cseh fenevad

Kodiaq RS beltérAz elmúlt hetekben, hónapokban már kaptuk a híreket, információkat a Kodiaq RS-ről. Volt amikor az új logót mutatták meg, láthattuk az autóval a Nürburgringen megtett kört, és néhány közölt fotó alapján el tudtuk képzelni, hogy milyen is lesz a legnagyobb Skoda izmosabb változata. 

A Párizsi Autószalonon pedig elérkezett az ideje, hogy leleplezzék a Skoda Kodiaq RS-t és teljes valójában álljon a közönség elé. Érthető módon nagy volt az érdeklődés, hiszen a csöpögtetett információkból azért már kiderült, hogy egy izgalmas modellel állunk szemben, elég, ha csak arra gondolunk, hogy egy SUV-ből csináltak RS verziót.  

Az RS 1974-től kezdve mindig is a Skoda sikertörténetének része volt. Abban az évben jelent meg ugyanis először a Rally Sport rövidítés az akkori 180 RS, 200 RS, valamint egy évvel később a 130 RS versenyautókon. A fiatalabbaknak nyilván már csak az ezredforduló utáni Octavia és Fabia RS modellekről lehetnek emlékei, hiszen a csehek ekkor élesztették fel és töltötték meg ismét tartalommal a logót. Persze a Kodiaq RS esetében sem pusztán csak egy logóról beszélünk.  

 A dizájn igazán sportos, erőt sugárzó lett. Sokat segít ebben a fotókon látható és az RS modellekhez köthető kék szín, a lökhárítók, a fekete fényben pompázó hűtőmaszk és persze a hatalmas, 20 colos kerekek is, melyek mögött finoman bújnak meg a pirosra fújt féknyergek. A már általunk is korábban bemutatott új RS logók (melyről szóló rövid hírünket itt olvashatja:  http://carportal.hu/megujul-az-rs-logo/ ) elől a hűtőrácson, míg hátul a csomagtér ajtaján lettek elhelyezve, de a beltérben is több helyen találkozhatunk velük. 

Az említett logók belül az ülésekben, a kormányon, a váltó tetején és a kijelzőn kaptak helyet, így amikor benne ülünk sem felejtjük el egy pillanatra sem, hogy milyen modellben utazunk. Az ülések sportosságáról a kiváló oldaltartás és a hátlappal egybeépített fejtámla gondoskodik.  

Technikai paraméterek 

Az öt vagy akár hét üléssel is rendelhető SUV elég izmosra sikeredett, a dinamikus és sportos menetteljesítményről egy kétliteres biturbó dízelmotor gondoskodik, ami 240 lóerővel és 500 Nm nyomatékkal rendelkezik. Ennek segítségével az autó hét másodperc alatt futja a 0-100-as sprintet, végsebessége pedig 220 km/h. A Kodiaq RS hétfokozatú automata váltóval és összkerékhajtással kerülhet majd boldog tulajdonosaihoz.   

, , , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?