Szintet lép a BMW az intelligenciában

A német gyártó bejelentette, hogy 2019 márciusától már elérhető lesz az új Intelligent Personal Assistant rendszer, amellyel forradalmasítani kívánják a vezetés élményét.  

Készen áll tehát a BMW arra, hogy az autózást egy teljesen más dimenzióba helyezze, a hétköznapok még egyszerűbben, még komfortosabban teljenek az autóinkban. A fejlesztés segítségével gyakorlatilag az autónkkal társalogva tudjuk a funkciókat beállítani, változtatni, vagy információkhoz jutni.  

A működtetése egyszerűnek tűnik, csak szólni kell az autóhoz (Hey BMW), feltenni a kérdésünket, utasítást adni, és ő már teszi is a dolgát. Ha arra panaszkodunk, hogy fázunk (Hey Bmw, I’m cold), ő máris adja majd a melegebb levegőt, amennyiben fáradtságra panaszkodunk (Hey Bmw, I feel tired) tudja majd változtatni a világítást, zenét, hőmérsékletet.  

További érdekesség, hogy a rendszer gyakori szokásainkat, rutinjainkat megtanulja, és ennek megfelelően dolgozza ki a számunkra legideálisabb beállításokat, útvonalakat. Persze nem csupán kényelmi funkciói lesznek, az autó műszaki állapotával kapcsolatos információkat is könnyedén megkaphatunk tőle. Az ígéretek szerint a jövőben arra is képes lesz, hogy vezetési tanácsokkal lássa el a sofőrt az üzemanyag megtakarításához, vagy figyelmeztesse őt az esetlegesen felmerülő problémákra például alacsony guminyomás esetén.  

Megkeresheti számunkra a legközelebbi benzinkutat, parkolókat ajánlhat, forgalmi dugókra figyelmeztethet, mindezeken túl a Microsoft Office 365, valamint a Skype bussiness segítségével egy komplett mobil irodaként is működhet majd.  

A rendszer 23 nyelven lesz elérhető, arról jelenleg nincs hír, hogy a magyar közte lesz-e.  

, ,

Vélemény, hozzászólás?