Új kombi a Fordtól: Focus Active Wagon

Ford Focus Active WagonNem szokatlan módon nyúlt hozzá az alap Focushoz a Ford, hiszen más gyártók autóinál is láthattunk már emelt magasságú, „terepesebb” tulajdonságokkal rendelkező modelleket. Nézzük mit hozott ki a Ford a kombi Focus Active változatából. 

Évek óta tart a trend, mely szerint a vásárlók extrém módon tolódnak a SUV-ok irányába, és persze a crossoverek is egyre népszerűbbek lettek. A Ford modelljei között is találhatunk ilyeneket, egész jól el vannak látva városi terepjárókkal, és kereslet is van rá bőven. Aki azonban nem szeretne igazán egy terepjáró, SUV formával és méretekkel rendelkező autót, annak ideális választás lehet az Active Wagon. Ez a modell szinte teljesen megőrzi egy alap kombi tulajdonságait – annak minden, a SUV-okkal szemben meglévő előnyével együtt – azonban a vásárló mégis többet kap egy átlagos kombihoz képest.  

A külső jegyekben történt változások is azt hangsúlyozzák, hogy ez nem csupán egy új kombi. A kerékjárati íveknél elhelyezett műanyag elemek, a küszöböknél, valamint elől és hátul is megjelenő ezüst színű betétek jól látható módon különböztetik meg az autót az alap Focustól. 

 A dizájn mellett persze a technika is módosult némiképp. A Focus Active kombi elől 30, míg hátul 34 milliméterrel lett magasabb, sőt a futóművön és a hátsó felfüggesztésen is módosítottak annak érdekében, hogy az autó akár aszfalton, akár nehezebb terepen is jobban teljesítsen. Hajtása két új üzemmódot is kapott, az eddig ismert Normal és Eco mellett megjelenik a Slippery és a Trail program is, melyek segítségével csúszósabb felületen, vagy akár terepen is magabiztosabban boldogul az autó. 

A motorkínálatban nem találunk újdonságot, a már ismert EcoBoost benzines, vagy az EcoBlue dízel változatok között válogathatunk. Az 1.0 literes benzines 125 lóerővel, az 1,5 literes pedig 150 lóerővel rendelkezik, míg az 1,5 literes dízel 120, a 2.0 literes dízel szintén 150 lóerőt kapott. Mindezekhez hatsebességes kézi, vagy pedig nyolcfokozatú automat váltót választhatunk.  

Az év elején bemutatott Focus modellekhez hasonlóan természetesen ebben a változatban is megtalálhatóak lesznek a különböző vezetést segítő rendszerek, valamint azok a technikai megoldások, amelyek biztonságosabbá és kényelmesebbé teszik közlekedésünket.  

, , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?