Új luxuskabrió a BMW-től

Bemutatták a BMW 8-as sorozatának második modelljét is, méghozzá egy kabrió formájában. A korábban már megismert kupé után ez a változat is meghatározó része lehet a német gyártó kínálatának.

BMW 8 kabrióSzokták mondani, hogy a külső, a kinézet mindig egyedi megítélés kérdése. Van akinek tetszik, van akinek nem. De az már az első képeken is jól látszik, hogy a BMW új modellje egészen gyönyörű lett, magán hordozva a márka stílusjegyeit és jellegzetességeit. Persze senki sem csodálkozik ezen, hiszen már a kupé verzió is jól nézett ki, és lehetett sejteni, hogy kihoznak még valamit a formából. Méreteit tekintve majdnem teljesen megőrizte a kupé adatait, az eltérések csupán milliméterekben mérhetők.

A kabrió 8-as a forgalmazás kezdetén két változatban lesz elérhető. Az egyik a „szerényebb” BMW 840d xDrive Convertible, soros hathengeres dízel erőforrással, 320 lóerővel, a másik pedig a BMW M850i xDrive Convertible, egy 530 lóerős V8-as benzinessel. Mindkét modell gyorsulási adata meggyőző, hiszen a dízel változat 5,2, míg a nagyobb benzines 3,9 másodperc alatt képes elérni a 100 km/h-s sebességet. Az erőt az M sport differenciálmű segít uralni, amely a jobb tapadás és kigyorsítás érdekében dolgozik.

A tető nyitása vagy zárása mindössze 15 másodpercet vesz igénybe, sőt mindez 50 km/h-s sebességig megtehető. Mint minden nyitott tetős autónál, úgy itt is nagy hangsúlyt fektettek a biztonságra. A karosszéria merevsége, a hátsó üléssor mögött rejtőző bukókeret, a borulásgátló a többi védelmi rendszerrel együtt maximális biztonságot nyújtanak az utasoknak.

Természetesen a kabrió 8-as BMW felszereltsége is lenyűgöző, a vezetést támogató rendszerek, valamint biztonsági eszközök teljes tárháza megtalálható benne, de a kényelmi extrák is meggyőző mennyiségben vannak jelen. Az egyik legérdekesebb talán az első fejtámlákba épített nyakmelegítők, melyek rendelhető extraként jelennek meg a kínálatban.

A luxus, az elegancia, és a sportosság minden elemében jelen van, pozíciója pedig megkérdőjelezhetetlen lesz a piacon. Forgalmazása a hírek szerint 2019 tavaszán kezdődhet.

, , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?