Vredestein a Quattrora

A veteránautósok egyik kedvenc típusához, az eredeti Audi Quattrohoz immáron Vredestein gumi is választható az eredeti méretben.

Nem túl gyakori a 215/50 R15-ös gumi, ami elsőre meglepő, hiszen nem tűnik annyira extrémnek egyik paramétere sem, ennek ellenére ha egy Quattro gazdája a gyári méretű abroncsokat szeretné az autójára, akkor eddig kizárólag a Toyo Proxes R888 típust választhatta, amely bár remekül tapad, igen gyorsan kopik, és persze az ára sem túl baráti.

Éppen ezért sokan döntöttek a váltóméret alkalmazása mellett, így sok Quattro manapság már 16-os felnin gurul. A holland, vagy talán sokkal inkább indiai gyártó azonban felismerte a tátongó piaci rést, és ezzel a mérettel kezdte meg a Classic termékvonal Sprint+ sorozatának bevezetését. Persze az említett piaci rés valójában maximum hajszálrepedés, így nem érdemes arra számítani, hogy ez a gumi olcsó lesz, de legalább biztosít majd némi választási lehetőséget azon joungtimeres őrülteknek, akiket zavar, hogy az autó nem az eredeti méretű gumikat használja.

, , , , ,

Vélemény, hozzászólás?