Dakar 2019: Al Attiyah nyerte az idei viadalt

Dakar 2019Tíz szakasz, sok ezer kilométer, folyamatos nehézségek. Ez jellemezte a 2019-es Dakar Peruban rendezett szakaszait, ahol Nasser Al Attiyah nem talált legyőzőre. 

Pályafutása harmadik Dakar győzelmét szerezte meg az autósok között a katari pilóta, aki egyben első sikeréhez segítette hozzá a Toyota Gazoo Racing csapatát. A verseny első napjaiban még nem volt ennyire egyértelmű a dominanciája, de a harmadik szakaszt követően az élre állt, és onnantól kezdve ki sem engedte a kezéből az első helyet. Az utolsó napra kijelölt szakasz ugyan még tartogatott nem kevés veszélyt a versenyzők számára, de ezt is sikeresen teljesítette a győztes páros.  

A második helyen a spanyol Nani Roma, az X-Raid Team versenyzője ért célba, míg a PH Sport csapatában versenyző kilencszeres rally világbajnok Sebastien Loeb lett a harmadik.  

Az egyetlen magyar autós páros, az Opel Dakar Team versenyzői az abszolút 20. helyen értek célba. A Szalay Balázs-Bunkoczi László alkotta kettős sok nehézséggel szembesült a napi szakaszokon, de mindennel sikeresen megküzdöttek, beállítva eddigi legjobb eredményüket. Derekasan küzdöttek, tisztességesen helytálltak, és az eredmény tekintetében sem lehet panaszuk, azt is figyelembe véve, hogy a gyári csapatokkal szinte lehetetlen felvenni a versenyt. A világ legnehezebb körülményei között rendezett versenyen elért teljesítményükhöz gratulálunk.  

 A motorosok között Toby Price, míg a kamionos mezőnyben Eduard Nyikolajev és csapata szerezte meg a győzelmet. 

, , , ,

Vélemény, hozzászólás?