Generációk harca

A Skoda gondolt egy nagyot és összehozta a múltat és a jelent. Sőt, bizonyos tekintetben a jövőt is.  

Ritka pillanatokat élhetett át apa és fia, Harri Rovanpera és Kalle Rovanpera. Olyan pillanatokat, amik nagyon keveseknek adatik meg az életben. Sokak számára biztosan ismert a Rovanpera név a rally környékéről, hiszen Harri Rovanpera sikeres versenyző volt, a világbajnokságon aratta a sikereket, többek között egy Skoda Fabia WRC volánja mögött.  

Akkoriban ez a Skoda volt a csúcs. Az Octavia WRC után egy sokkal modernebb, rövidebb tengelytávja miatt sokkal kezelhetőbb versenyautónak bizonyult. Nem csupán a nemzetközi porondon, de a nemzeti bajnokságokban is jó eredményeket értek el a Fabia WRC-vel versenyző pilóták. Itthon is kedvelt márka volt, Turi Tamás például gyakran riogatta vele ellenfeleit, sőt olykor a nézőket is. 

Bizony azóta eltelt az idő, a Fabia WRC-t nyugdíjazták, megérdemelten tölti pihenőjét a Skoda Motorsport bázisán. Persze a Skoda nem szállt ki a rally népszerű világából, új autót fejlesztettek egy Fabia R5 képében. Az új paripa sikerességéhez kétség sem férhet. Amióta a nemzeti bajnokságok többségéből kiszorultak a WRC-k, az R5-ös kategória jelenti a csúcsot. Szinte minden európai országban sorra aratják vele a győzelmeket, gyorsasága, megbízhatósága megkérdőjelezhetetlen. A Skoda Motorsport már kétszáznál is több „ügyfélautót” adott ki. A nemzeti bajnokságok mellett pedig a WRC2-ben is nagyon sikeresen futnak vele a versenyzők. Többek között Kalle Rovanpera is, aki az imént említett Harri Rovanpera fia, a névazonosság tehát nem a puszta véletlen műve. Kalle nem pusztán a jelent, hanem nagy valószínűséggel a jövőt is képviseli. Szemtelenül fiatal, ennek ellenére már rengeteg versenykilométer van a kezeiben. Igaz, ehhez kellett az is, hogy míg kortársai szánkóztak, vagy hógolyóztak, ő már egy hátsókerekessel rajzolta az íveket a hóban. A Skoda lehetőséget adott neki, hogy egy Fabia R5 volánja mögött bizonyítson. Nyilván sokat kell még tanulnia és tapasztalnia, de az eddig látott eredmények tisztán mutatják, hogy számolni kell ezzel a fiúval.  

Ők ketten, apa és fia harcba szálltak, hogy kiderüljön ki a gyorsabb. Hogy mi lett az eredmény? A videóból kiderül. 

, , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?