Izgalmas kezdet: Parasznya-Lyukóbánya 2019

Hétvégén rendezték a Rally 3 – leánykori nevén Marb – sorozat szezonnyitó versenyét az északi régióban. Lássuk milyen volt a Mojito Lemon Parasznya-Lyukóbánya futama. 

A mind az amatőrök, mind pedig a licences versenyzők között népszerű viadalra sok néző látogatott ki. Az időjárás kedvezett a rendezőknek és a versenyzőknek egyaránt, hiszen ragyogó napsütésben és kellemes tavaszi melegben zajlott a csata, ami egyben kiváló tesztelési lehetőséget is nyújtott a hazai élvonalban szereplő párosoknak. 

Bizony, már csak egy hét és az Eger Rallyval kezdetét veszi a bajnokság. Nem véletlen tehát, hogy a nézők és a versenyzők is örömmel látogattak el a Parasznya és Lyukóbánya között megrendezett Marb futamra. A hűvös reggel után hamar melegedett az idő, kiváló körülményeket teremtve a résztvevők számára. A pálya nyomvonala már ismert volt, nem okozott meglepetést senkinek, örömmel száguldottak rajta a pilóták.  

Izgalmas verseny, ragyogó időben

Már a nevezési lista is vonzó lehetett a nézők számára, hiszen sok kedvenc is elindult a futamon, elég csak Gerencsér Titi bácsira, vagy a fiatalabbak közül Gyenes Attilára gondolnunk. A Ladák és BMW-k között feltűnt egy-egy komolyabb vas is, a licences pilóták közül néhányan kimerészkedtek, tesztelésre használva a ragyogó lehetőséget. A közönség pedig örült az erősebb paripáknak is, láthatóan mindenki nagyon várta már a versenyt. A híres terelőnél, de a rajtokban és a szakasz egyéb részein is sokan voltak kíváncsiak arra, hogy melyik páros, hogyan birkózik meg a feladattal. 

Rögtön az elején megkezdődött a csata, és a Ladával versenyző Bukulya-Tatara páros megmutatta, hogy ők nem csak szórakozni érkeztek, hanem nagyon gyorsak is. Az első két szakaszon több, mint hat másodpercet adtak a többieknek, de ekkor talán még senki nem gondolta, hogy a nap további részében is ők fogják diktálni az iramot. Mégis így lett, ugyanis minden megrendezett szakaszt megnyertek. Mögöttük folyamatosan változott a sorrend, nagy csata zajlott a második és harmadik helyért. A versenyt végül Bukulya István nyerte, mögötte a Bíró-Bíró páros végzett az Opel Astrával, 24,8 másodperces hátránnyal. A harmadik helyezett a Hondával versenyző Oroszki Tamás-Bárdos Péter páros lett, az ő hátrányuk kerek 30 másodperc volt a verseny legvégén.  

Néhány nap múlva már Egerben is felbőgnek majd a motorok, hiszen március utolsó hétvégéjén kezdetét veszi az Országos Rally Bajnokság. Részleteket a programajánló rovatunkban találhattok: https://carportal.hu/2019-03-29-31-eger-rally-2019/  

, , , , ,

Vélemény, hozzászólás?